Logo eilandennieuws.nl
video

Flakkees recept: pasta met boerenkoolpesto

Bent u de stamppotten in de winter ook zo beu? Dan heeft Eilanden-Nieuws voor u de oplossing, namelijk een heerlijk winterse pasta met boerenkoolpesto en rookworst. Anders dan een stamppot, maar wel met een winters tintje.

Ingrediënten:

250 Gram pasta
450 Gram boerenkool (drie minuten gekookt)
Zout
Peper
Rookworst
50 Gram pijnboompitten
Olijfolie
75 gram Parmezaans kaas
1 Teentje knoflook
Eventueel cherrytomaatjes voor de opmaak
Eventueel walnoten voor de opmaak

Bereidingswijze:

We beginnen met het opzetten van de rookworst en pasta. De rookworst heeft ongeveer een kwartiertje nodig tot hij goed is, de pasta ongeveer 12 minuten. Bij een ambachtelijke rookworst van de slager is het van belang dat het water niet kookt, bij kokend water kan de darm van de worst namelijk scheuren.

Hierna gaan we verder met het roosteren van de pijnboompitjes. Door de pijnboompitjes kort te roosteren creëren we meer smaak in het product. Dit doen we even heel simpel in een pan zonder olie, we verhitten de pan en zorgen ervoor dat de pijnboompitjes in beweging blijven, zo roosteren we ze egaal, we willen namelijk niet hebben dat de pijnboompitjes verbranden tijdens het roosteren. Haal de pijnboompitten direct uit de pan als je klaar bent, anders kleuren ze te ver door

Dan kunnen we beginnen met het maken van de boerenkoolpesto. Doe de gekookte boerenkool in een bak, voeg de zojuist geroosterde pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een teentje knoflook eraan toe. Voeg vervolgens wat peper, zout en olijfolie toe en begin je met het fijnmalen van de pesto met een staafmixer. Als de pesto te droog is kan er wat extra olijfolie toegevoegd worden.

Als de pasta eenmaal gekookt is vang een klein kopje van het kookvocht op. Voeg vervolgens de pesto toe aan de pasta met een beetje kookvocht zodat er een smeuïge pestosaus ontstaat. Hierna voegen we de rookworst en ricotta toe aan de pasta. Dan kunnen we aan tafel.

Strooi vervolgens nog wat Parmezaanse kaas en de overige pijnboompitten over de pasta om hem volledig af te maken. Nog een tip is om de pasta uit te serveren met wat tomaatjes en walnoten.

Uiteindelijk staat er een heerlijk winterse pasta met boerenkool en rookworst, eetsmakelijk!

Winactie:

Heeft u een lekker recept wat wij de volgende keer kunnen maken? Stuur het recept met een foto dan door naar de redactie. Het leukste recept wordt misschien wel gebruikt in een volgende video, en wint een giftcard ter waarde van vijftig euro bij Werelds In-Side in Middelharnis. U kunt uw recept opsturen naar redactie@eilandennieuws.nl. De giftcard wordt door Tieleman Keukens en Eilanden-Nieuws ter beschikking gesteld.

Meer berichten