Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Veel belangstelling voor presentatie verenigingen

OUDE-TONGE- Zo'n twintig verenigingen presenteerden zich afgelopen zaterdag tijdens de verenigingsmarkt in de Grutterswei. Deze was georganiseerd door de Dorpsraad in samenwerking met SRGO.

Deze laatste had de accommodatie gratis beschikbaar gesteld ten behoeve van de verenigingen als cadeau voor het 50-jaar bestaan van de sporthal vorig jaar. Bovendien werden alle deelnemers op een tompouce getrakteerd. Een mooi gebaar. Gezellig en geslaagd was de mening van de deelnemers. De dag was bedoeld om inwoners van Oude-Tonge en omstreken kennis te laten maken met het verenigingsleven in het dorp. En daar werd goed gebruik van gemaakt. De dag werd geopend door wethouder Berend-Jan Bruggeman. De hele dag door was er volop aanloop. In de sporthal leefden vele kinderen zich uit op de uitgezette onderdelen door diverse sportverenigingen. Ook konden ze als een heuse brandweerman een parcours afleggen, compleet met masker en zuurstoffles.
In de zaal kon men zich laten informeren of meedoen met spelletjes, bingo of zelfs een partijtje bridge. Sax 'o holic van muziekvereniging Vooruit gaf een optreden in de foyer en de dames van zangkoor Animato lieten zich horen in de zaal. Kortom voor jong en oud was er van alles te zien en te doen. Het streekmuseum deed goede zaken met de verkoop van de Oude-Tongse vlag. Een aantal verenigingen had na afloop van de dag nieuwe en/of aspirant-leden binnengehaald. De EHBO kon maar liefst elf nieuwe cursisten optekenen voor de reanimatielessen.
De dorpsraad kijkt terug op een geslaagd initiatief, wat voor herhaling vatbaar is: "Verenigingen moet je koesteren. Ze zorgen voor de leefbaarheid en verbinding in een dorp. Het is geweldig, dat zoveel vrijwilligers zich hiervoor willen inzetten. Daar mogen we ze heel dankbaar voor zijn", aldus de organisatie.

Meer berichten