Logo eilandennieuws.nl
Foto:

'Dirksland heeft een dorpsplein nodig'

Veel dorpen hebben een plein, waar je even kunt zitten en waar je dorpsgenoten kunt ontmoeten. Maar Dirksland moet zo'n plein ontberen. Als het aan Jan Leenders, voorzitter van de dorpsraad, ligt komt daar verandering in. Tijdens de meest recente vergadering van de dorpsraad, op 5 november, hield hij een warm pleidooi voor een Dirkslands dorpsplein.

Tekst: Kees van Rixoort
Foto: Shutterstock

Leenders had ook al een locatie op het oog: daar waar nu nog het voormalige schoolgebouw van De Inktvis staat. Dat gebouw, waar nu nog enkele facilitaire functies van CuraMare zijn gehuisvest, zal op termijn verdwijnen en voldoende ruimte achterlaten voor een dorpsplein.

Schouw

De dorpsraad heeft in oktober een kritische blik op Dirksland geworpen tijdens een schouw door het dorp. Overhangend groen, onduidelijke verkeerssituaties, onoverzichtelijke kruispunten, te smalle trottoirs – alles is in beeld gebracht. En dat geldt ook voor het verrotte houten hek rond de oude begraafplaats, ontsierende kliko's die permanent buiten blijven staan, het ontbreken van op- en afritten voor mindervaliden en het tekort aan AED's.

De resultaten van de schouw zullen ongetwijfeld nog aan de orde komen als het college van burgemeester en wethouder plus de gemeenteraad op 22 november een bezoek brengen aan Dirksland.

Meer berichten