Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Kerstpakketten voor zeelui

REGIO - De Kerst komt er weer aan. Juist in deze tijd voelen mensen zich vaak eenzaam. Vooral als je op een schip zit, heel ver weg van je gezin en zonder mogelijkheid samen met hen het feest te vieren. Sommige zeelieden varen al jaren zonder één keer met Kerst thuis geweest te zijn.

Havenevangelist Felix Henrichs legt uit waarom kerstpakketten voor zeelieden zo belangrijk zijn: "Gevoelens van hopeloosheid en eenzaamheid zijn voor zeelieden gewoon. Voor ons is het onvoorstelbaar om met Kerst niet bij onze familie te kunnen zijn. Toch zijn deze mensen voor ons dagelijks leven zo belangrijk, want rond 90% van alle goederen komt per schip naar ons toe. Uw geschenk kan een leven veranderen en mensen nieuwe hoop geven. Soms beginnen zeelieden te huilen als ze een kerstcadeau ontvangen. Het is een unieke mogelijkheid om mensen de liefde van Jezus te brengen. Het geeft enorme openingen voor het evangelie".


Wie mee wil doen om de kerstactie te ondersteunen, heeft twee mogelijkheden.
Men kan geld overmaken op de rekening van de stichting Seamen's Christian Friend Society Rotterdam op rekeningnummer IBAN NL11 RABO 011 49 92 096, met de opmerking 'Kerstactie.' Een pakket kost ongeveer € 10,-. Men wil dit jaar 1250 pakketten maken, dus er is in totaal € 12.500,- nodig.


U kunt ook een compleet pakket maken en opsturen met de volgende items: een (gebreide) muts en handschoenen, snoepjes, Snickers of Mars, chocola, noten, iets lekkers, maar geen drop, deodorant (voor mannen), shampoo en douchegel, tandpasta en tandenborstel, een kerstkaart in het Engels. Dit alles in een schoenendoos, stevig ingepakt en dichtgeplakt met mooi cadeaupapier.


U kunt uw pakket bij een medewerker brengen of opsturen naar de coördinator van deze actie: Jaap de Gans, Hyacintenstraat 18, 3245 CN Sommelsdijk, 06-11178183, degansjaap3@gmail.com.
Meer info is te vinden op www.scfs-rotterdam.nl.

Meer berichten