Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Zonnige jubileumeditie Omloop

GOEREE-OVERFLAKKEE - De temperatuur steeg zaterdag ver boven de twintig graden. Het was misschien wel de laatste echte zomerdag van dit jaar. De hitte maakte de Omloop voor de wandelaars extra zwaar. Langs de route werd extra water klaargezet voor de lopers en op verschillende locaties konden deelnemers afkoelen onder een geïmproviseerde douche.

Tekst: Martijn de Bonte

Deelnemers aan de 110 werden vanaf Den Bommel ingelicht dat ze een half uur extra de tijd hadden, ze mochten tot 19.30 uur finishen, daardoor hadden ze meer tijd om onderweg uit te rusten. Sportieveling Eric Wolfert vestigde een record door al om 9.48 uur over de finish te wandelen.

Het evenement bestaat uit verschillende wandeltochten (van 5 tot 110 kilometer) en bracht in totaal bijna duizend mensen op de been. Het bestuur van het wandelevenement luidde eerder dit jaar de noodklok, door het ontbreken van een hoofdsponsor en een tekort aan bestuursleden dreigde de dertigste jubileumeditie de laatste keer te worden. Maar met een nieuwe hoofdsponsor en serieuze kandidaten voor de bestuursfuncties ziet de toekomst er plotseling weer zonnig uit. (Foto: Erwin Guijt)

Meer berichten