Logo eilandennieuws.nl
Foto:

'Koffie bij Lenie' officieel geopend voor iedereen

Tekst en foto's: Rody Vlietland

GOEDEREEDE – Van kippen, varkens en geiten tot aan kangoeroes, alpaca's en roofvogels, er is van alles te vinden in het weiland achter het huis van Lenie en haar man Jan Schuurman. 'Koffie bij Lenie' is open voor iedereen. Alle dieren die Lenie heeft kunnen bekeken worden, ook kunnen kinderen en ouders de dieren samen met Lenie voeren.

Kinderen van jong tot oud zijn bij Lenie meer dan welkom om langs te komen. Zo krijgen de kinderen alle dieren te zien die Lenie in haar weide heeft staan. Vervolgens kunnen de kinderen de dieren ook nog eens voeren als zij dat leuk vinden. Na afloop van het voeren krijgt het kind iets te drinken en een verrassing mee. Ouders kunnen mee de weide in om de dieren te voeren, maar kunnen ook rustig een kop koffie drinken op het terras bij Lenie.

Rustige dieren

Het eerste wat opvalt is de stilte achter bij Lenie. Je kunt er een spelt horen vallen. De dieren bij Lenie zijn namelijk heel kalm en ook niet bang voor menselijk bezoek. Dit komt doordat de boerderij van oorsprong een zorgboerderij was, waar cliënten van Pameijer een leuke dag bezorgd werden. Doordat de dieren veel met mensen hebben gewerkt, blijven ze rustig als er mensen door de weide tussen alle dieren rondlopen.

Dieren met een verhaal

Ieder dier bij Lenie heeft een verhaal. Doordat de dieren zo rustig zijn in het bijzijn van mensen, worden ze ingezet in de mediawereld voor bijvoorbeeld reclame's, tv-series en films. Zo speelde er bijvoorbeeld een gans in de serie Soof en staan de cavia's van Lenie op de voedingszakken voor knaagdieren van de Jumbo. Zo heeft ieder dier haar eigen verhaal, wat Lenie en haar man Jan maar al te graag delen.

De dieren voeren

Om de dieren te voeren kan er het beste gebeld worden naar Lenie, zo kan ze rekening houden met de tijdstippen van het voeren. Dit kan iedere ochtend om 09.00 uur. Haar telefoonnummer is: 06-13111993. Het voeren van de dieren kost 3 euro. Verder is iedereen welkom om de dieren te bekijken of om een kopje koffie te komen drinken op het rustige en sfeervolle terras aan de Oostdijkseweg 53 te Goedereede.

Openingstijden

Lenie staat altijd paraat voor haar gasten. Af en toe is ze gesloten in verband met haar boodschappen (vaak op de woensdagen), maar verder is Lenie iedere dag geopend. "Als de vlag langs de weg staat, dan ben ik geopend," zegt Lenie lachend.

Meer berichten