Logo eilandennieuws.nl
Hans Tanis van de GO37 samen met zijn vrouw Evelien en zoontjes Sem en Luuk.
Hans Tanis van de GO37 samen met zijn vrouw Evelien en zoontjes Sem en Luuk.

Week van de Goereese Vis start met 'Vis uut 't vuustje'

GOEREE-OVERFLAKKEE - Dit jaar is van 30 augustus tot en met 7 september de Week van de Goereese vis. Het is de zesde editie van het evenement waarmee de lokale vis op de kaart wordt gezet. De activiteiten worden afgetrapt met het visfeest 'Vis uut 't vuustje' op 24 augustus. De ambitie van de Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee is om een jaarrond activiteiten te organiseren.

De zesde editie van De Week van de Goereese Vis staat in het teken van culinair en cultureel genieten van vis en visserij op Goeree-Overflakkee. Meer dan 25 restaurants serveren lokale vis en Stellendamse garnalen. Ook wordt gevierd dat het seizoen van de Stellendamse Garnalen gestart is. Tijdens het evenement 'Vis uut 't Vuustje' op 24 augustus krijgen bezoekers een voorproefje. Belangstellenden kunnen aanschuiven bij de vissers en genieten van gebakken Goereese vis, frietjes met een ijsje toe. Het evenement is in de visafslag van Stellendam.

Samenwerking Visbureau
"We hebben al langer de wens om ook op andere momenten in het jaar Goereese vis en de visserij te promoten," vertelt Caroline Melissant van Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee. "Het liefst een jaarrond, we willen dat mensen iedere week lokaal gevangen vis eten en niet alleen tijdens de Week van de Goereese Vis. Meer promotie is nodig, want er is nog veel onbekendheid over vis van onze 'eigen' vloot. Daarom zijn we ook erg blij met onze samenwerking met het Nederlands Visbureau."

Noordzeevis van Goeree
Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee en het Nederlands Visbureau introduceren 'Noordzeevis van Goeree'. Het doel is om samen met enthousiaste ambassadeurs de lokale vis onder de aandacht te brengen en letterlijk op de (menu)kaart zetten. "Inmiddels dragen een aantal andere gemeenten (regio's) al een tijdje bij aan deze promotie. Wij juichen het toe dat 'Goeree' zich met ons samen wil inzetten voor de waardering van onze vis uit de Noordzee," zegt Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau. Zij zal op vrijdagmiddag 30 augustus tijdens de opening van De Week van de Goereese Vis het (beeld)merk 'Noordzeevis van Goeree' officieel lanceren.

Programma
Houd de website www.weekvandegoereesevis.nl en de Facebookpagina @Weekvandegoereesevis in de gaten voor het volledige culinaire en culturele programma bij onder andere 25 restaurants op Goeree-Overflakkee, gornet pellen bij Zorgcentrum De Vliedberg, een rondleiding in de visafslag en familieactiviteiten bij Ouddorp Duin.

Meer berichten