Logo eilandennieuws.nl
Wout Roos heeft twee keer goud gewonnen op de Police & Fire Games.
Wout Roos heeft twee keer goud gewonnen op de Police & Fire Games. (Foto: )

Wout en John Roos winnen medailles op Police & Fire Games

REGIO – In het Chinese Chengdu zijn op dit moment de World Police & Fire Games gaande. Er nemen meer dan 8.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers deel aan het sportevenement. De Nederlandse ploeg heeft tot nu toe 14 medailles behaald, vier daarvan zijn binnengesleept door de Flakkeese broers Wout en John Roos.

Wout Roos is werkzaam als plv. wachtcommandant bij de Gezamenlijke Brandweer en vrijwilliger bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hij won met wielrennen twee keer goud op de onderdelen criterium en sprint. En hij niet alleen, zijn broer John won 2 plakken op hetzelfde onderdeel, maar dan in een andere leeftijdscategorie. Wout won in de categorie 35+ en John in de categorie 40+.

"Dit is de tweede keer dat ik meedoe aan de World Police & Fire Games, dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten. Ik heb in mijn training zeker een jaar toegewerkt naar dit moment, dus dat het nu wordt beloond met twee keer goud voelt fantastisch, en al helemaal omdat mijn broer hetzelfde is gelukt! Deze gouden prijzen nemen we mee naar de Games in Rotterdam over twee jaar, waar we onze titels gaan verdedigen.'

Het belangrijkste van de World Police & Fire Games is dat hulpverleners uit de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten. Het grootschalige sportevenement wordt elke twee jaar gehouden. Iedere editie heeft zo'n 10.000 deelnemers in circa 60 verschillende sporten, die uit meer dan 70 verschillende landen komen. In de zomer van 2021 worden de World Police & Fire Games in Rotterdam gehouden. De Nederlandse organisatie heeft als doel om meer erkenning en begrip bij het publiek te creëren voor het vaak zware werk dat politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers doen.

Meer berichten