Logo eilandennieuws.nl
Bloemen en een pluim voor de Prins Maurits en de andere samenwerkingspartners.
Bloemen en een pluim voor de Prins Maurits en de andere samenwerkingspartners. (Foto: )

Een Passend Onderwijs Pluim voor basisschool Prins Maurits

DIRKSLAND – Samenwerking loont. Dat blijkt uit het verhaal van Juda de Vos. De jongen met het syndroom van Down heeft zijn plaats gevonden op de christelijke basisschool Prins Maurits in Dirksland.

Dat het goed gaat is een gevolg van de inzet van de school, de juffen, de interne begeleider, de klasse-assistent, zorgorganisatie Gemiva, de gemeente Goeree-Overflakkee en het zogenoemde samenwerkingsverband waarin regionale scholen samenwerken om passend onderwijs te realiseren. Onderwijs dus dat past bij de kwaliteiten en mogelijkheden van elk kind, ook als er extra ondersteuning nodig is, zoals bij Juda.

Om de blijdschap en dankbaarheid voor de opvang van Juda op de Prins Maurits te onderstrepen, reikten zijn ouders onlangs een Passend Onderwijs Pluim uit aan de Dirkslandse basisschool. Ook waren er bloemen voor alle samenwerkingspartners, waaronder de gemeente, die zorgde voor een zorg-onderwijsarrangement. Wethouder Berend Jan Bruggeman was daarom naar Dirksland gekomen om de feestelijke bijeenkomst bij te wonen.

"Wij zijn heel blij over wat jullie voor Juda hebben gedaan", zei vader Sander de Vos. "Dank jullie wel." Directeur Karin Meijer van de basisschool kaatste de dankwoorden terug: "Jullie waren als ouders ook erg betrokken. Dus deze pluim is ook voor jullie."

Leren zwemmen

Het was best spannend toen Juda afgelopen seizoen in groep 1 van start ging. En ook wel wennen. De vergelijking met een sprong in het diepe was te horen tijdens de pluimuitreiking. "Maar met elkaar hebben we leren zwemmen."

Volgens de juffen Hanneke van Strien en Annemarie Tanis heeft Juda een flinke ontwikkeling doorgemaakt en speelt hij met alle kinderen. "Hij is helemaal geaccepteerd en echt een kind van de groep. Klasgenoten helpen Juda, en vinden dat heel normaal. Hij groeit mee." Vader Sander de Vos voegt daaraan toe, dat het belangrijk is dat zijn zoon naar een reguliere basisschool gaat. "Kinderen trekken zich aan elkaar op. Dit geeft Juda de beste kansen om zich te ontwikkelen, zonder dat hij wordt overvraagd."

Meer berichten