Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Voetreflexzonetherapeut Bianca Kievit rondt succesvol een deel van haar studie af

MELISSANT - Bianca Kievit heeft kort geleden het eerste deel van haar opleiding Voetreflexzonetherapie afgerond. Met het behalen van deze studie is zij op weg om de eerste blinde voetreflexzonetherapeut met Handelsmerk van Nederland te worden.

Tekst en foto: Adri van der Laan

In haar woning aan de Fabiusstraat in Melissant vertelt Bianca dat dit deel van de studie behoorlijk pittig is geweest. Vooral het deel Medische basiskennis was heel zwaar. Dit is een theorievak dat ongeveer gelijk staat aan de opleiding voor doktersassistente. Verder rondde ze ook met goede cijfers het eerste deel van de studie Voetreflexzonetherapie af. In september gaat ze haar opleiding vervolgen met een studie Chinese geneeswijzen.
Omdat Bianca blind is, is de opleiding aan de Total Health Academy in Breda extra zwaar. Zij vertelt dat bij het masseren van de voeten het vooral aan komt op gevoel en dan is het voordeel dat ze als blinde therapeut niet afgeleid wordt en zich volledig op de massage kan concentreren. Maar toch heeft ze bij veel praktische zaken hulp nodig. Daarom heeft ze beschikking gekregen over een persoonlijke assistent die haar tijdens de studie prima heeft begeleid.

Praktijk

In haar praktijk in Melissant heeft ze al regelmatig cliënten ontvangen. Via voetreflexmassage kan ze hulp bieden bij verschillende klachten. In de afgelopen tijd heeft ze diverse workshops gevolgd waardoor ze de cliënten ook gericht van dienst kan zijn. Een van deze workshops was over dyslexie want hierin kan een voetreflextherapeut ook iets betekenen. Maar men kan in de praktijk van Bianca terecht voor allerlei klachten. De therapie behoort tot de natuurgeneeskunde waar vanuit gegaan wordt dat er in de voeten, maar ook in de handen, reflexzones aanwezig zijn die een verbinding hebben met organen, botten en spieren in het lichaam. Door massage van bepaalde delen van de voet worden de organen geprikkeld om te reageren en om te stimuleren van het herstellend vermogen van het lichaam.
Naast de massage "ben je ook een soort coach", vertelt Bianca. Je luistert naar de cliënten en probeert hen weer op weg te helpen. Ook kan ze hulp bieden bij verschillende lichamelijke en geestelijke problemen, zoals diabetes, burn-out-klachten, buikklachten, enzovoort. Overigens benadrukt ze dat zij geen diagnose stelt of medicijnen aan of afraadt, "want daar zijn artsen voor". Wel geeft ze aan dat het lichaam zelf veel beschadigingen kan herstellen.
Als voetreflextherapeut voelt ze de energie die mensen in zich hebben en ze probeert deze energie in goede banen te leiden.
De afgelopen periode van studie heeft voor Bianca veel energie gekost maar ze heeft het er wel voor over, want ze wil met haar opleiding graag mensen helpen. Ook in deze vakantietijd vindt ze het moeilijk om 'niets' te doen en daarom is ze toch altijd bezig om zich verder te verdiepen in de komende studie of leest ze zich bij in de Chinese geneeskunde.
Mensen die gebruik willen maken van haar diensten kunnen contact met haar opnemen voor een oriënterend gesprek. Samen kan er dan gekeken worden naar wat mogelijk is.
Praktijk Bianca heeft een uitgebreide informerende website waarop bijzonderheden over haar zelf te vinden zijn, maar ook publicaties over tal van onderwerp die met de voetreflexzonetherapie te maken hebben.
Voor informatie zie: www.praktijkbianca.nl mailen kan naar info@praktijkbianca.nl of bellen naar: 06 38 051 804

Meer berichten