Logo eilandennieuws.nl
Het organisatieteam in een vrolijke uitdossing.
Het organisatieteam in een vrolijke uitdossing. (Foto: )

Kamperen aan zee op De Vliedberg

Vraag aan de enthousiaste initiatiefnemers, Jolanda Hakkenbrak, Ineke Hoek en Nella Meijer wat hun motivatie, hun drive is om ook afgelopen dinsdag en woensdag, inmiddels al voor het derde jaar, een "camping aan zee" te organiseren voor bewoners van de woonzorglocatie De Vliedberg in Ouddorp. Het antwoord is eenduidig en spontaan: In deze tijd met zomerse temperaturen gaan veel mensen op vakantie. Dat zit er voor de meeste van onze bewoners niet meer bij. Daarom haalt De Vliedberg de camping aan zee naar de bewoners toe. Lekker buiten, op het eigen binnenterrein op de locatie. Het team, versterkt met de vrijwilligerskrachten Esther en Carmen, kunnen rekenen op support van hun collega's.

Tekst en foto's: Jaap Ruizeveld

In een prachtige overdekte open ruimte (partyzaal) is gedurende twee dagen een boeiend programma neergezet, waaraan iedere bewoner die dat wilde kon deelnemen. Maar ook familie, vrienden en andere medewerkers en vrijwilligers en niet te vergeten buurtbewoners waren van harte welkom. Alles uitstekend verzorgd. Koffie, thee, een glaasje fris, een pepermuntje of snoepje. Voor alle senioren was er een plekje om te genieten van onderlinge gezelligheid. Of je nu zelf met de rollator kon komen of ondersteunende hulp nodig had. Niets was te veel. Woensdag was er zelfs een bewoonster, in overleg met de familie, met bed en al in de sfeervolle tent.

Muziek

Wilde je alleen genieten of met je groepsgenoten bij elkaar. Geen probleem. En ja, de muzikale omlijsting is een hoogtepunt. Liedjes zingen met begeleiding van een accordeon. Wat te denken van een optreden van het eilandelijk Shantykoor Op Volle Kracht. Dit koor, dat grote populariteit geniet tot ver buiten de regio, was met rond vijfentwintig man sterk 'aan boord'. Hun uitgebreid repertoire zeemansliedjes, van de IJzeren Man tot Ketelbinkie en Ben je aan de Maas geboren waren traditionele (veel Rotterdamse succesnummers) waarbij de Vliedbergbewoners lieten blijken over goede historische kennis te beschikken. Vol meegezongen en na elk lied met applaus hun waardering tonend. Op het programma stond deze week ook een optreden van Brassband Concordia. Om het spontane festijn te vervolmaken was er ook friet (van 't Hoekje) en een grote afsluitende barbecue.

Prima zorg

Niet iedereen kan nog zelfstandig uit de voeten. Maar voor de 87-jarige Kees Vlietland - "Volgende maand ben ik jarig en hoop dat met vrienden te mogen vieren" - was zelfs een dansje geen probleem. Hij en andere deelnemers gaven aan de beide dagen met plezier te hebben bijgewoond. "Wij worden hier prima verzorgd in De Vliedberg. Vriendelijkheid en hulp staan hoog in het vaandel en daar zijn wij blij mee". Ook volgend jaar weer een camping aan zee-evenement? "Als de gezondheid het toelaat dolgraag, mijnheer."

Meer berichten