Logo eilandennieuws.nl
De feestelijke lancering vond plaats in de Victoriahal in Dirksland. Foto: Jaap Reedijk
De feestelijke lancering vond plaats in de Victoriahal in Dirksland. Foto: Jaap Reedijk (Foto: Jaap Reedijk)

'Maartje uut de Voorstraet' in TOF-magazine nummer 8

DIRKSLAND – Pieter en Chantal leerden elkaar kennen in de Vic. En Richard en Jacquelien. Michael en Samantha ook. En Machiel en Cindy. Allemaal 'liefdesverhaelen uut de Vic'. Ze staan in het nieuwe TOF-magazine, de achtste uutgaeve alweer. De lancering was donderdag 27 juni, natuurlijk in de Victoriahal in Dirksland.

Door Kees van Rixoort

De presentatie was geheel in stijl, met dj, discolicht en plastic muntjes voor de consumpties. Het TOF-team had er weer echt werk van gemaakt. Deze keer met een filmpje vol emotionele spanning over een misgelopen liefde, die begon op een avond in de Vic, maar nooit een vervolg kreeg. Zou het nog goed komen…?

Op de cover van TOF-magazine 8 staat Maartje Meijer, muzikaal talent 'uut de Voorstraet'. Dat is in haar geval de Voorstraat van Middelharnis, maar ook andere eilandelijke Voorstraten komen aan bod in het blad van Trots Op Flakkee. Verder vindt de lezer verhalen over bijvoorbeeld geluk op de volkstuin, sport en spel, de Sugarfighters, de Rembrandt van de klavecimbel, sporttalent Lizzy Flapper en snorkelen in de Grevelingen. In een interview met Coen van Nimwegen noemt commissaris van de Koning Jaap Smit Goeree-Overflakkee "een stoer eiland". Natuurlijk staan er ook Toffe Kiekjes in het blad en valt er weer volop Toffe 'maense' te 'kieke'.

TOF-magazine nummer 8 is verschenen in een oplage van 5.000. Het is gratis verkrijgbaar op een aantal geselecteerde plaatsen op Goeree-Overflakkee. In de krant van as. vrijdag staat een artikel over de geschiedenis van de Victoriahal.

Meer berichten