Dominique aan het werk in Naaiatelier en Zeilmakerij Goeree. Foto: Hans Villerius
Dominique aan het werk in Naaiatelier en Zeilmakerij Goeree. Foto: Hans Villerius

Naaiatelier en Zeilmakerij Goeree vestigt zich in Oude-Tonge

Algemeen 1.011 keer gelezen

OUDE-TONGE – Na een start vanuit huis, in Stad aan 't Haringvliet, heeft Dominique Mittendorff op 1 september jl. haar bedrijfsactiviteiten verplaatst naar een bedrijfspand in Oude-Tonge. 'Naaiatelier, Zeilmakerij en Print Goeree', staat er op een bord langs de Stationsweg, ter hoogte van het bedrijfsverzamelgebouw waarin ook Dominique actief is. En ze vertelt op welk terrein zij haar diensten aanbiedt.

In een inpandig atelier in haar voormalige woning in Stad aan 't Haringvliet startte ze een naaiatelier en zeilmakerij. Van zeilen en outdoor stoffen maakt ze van alles voor boot, caravan of tuin: kussens, stoel- en bankbekleding, afdekzeilen, bootkappen, huiven, ook autostoelen en cabrioletkappen. Kleinmeubelen worden door haar gestoffeerd, maar ook andere stoffen verwerkt ze, bijvoorbeeld om gordijnen van te maken voor in de huiskamer of voor bedrijven. En als er een nieuwe rits in een jas moet of andere kledingreparatie, ook motorpakken, doet ze dat ook gewoon. Eigenlijk alles op het gebied van naaiwerk wordt door haar gedaan. Maar haar hoofdbusiness is wel het verwerken van zeilen en andere outdoor stoffen. "In een gebied met veel campings en jachthavens, waar bovendien geen andere zeilmakerijen zijn gevestigd, is dat prima te doen", zegt Dominique. "Alleen werd de ruimte waarin ik werkte wel erg krap. Maar dat probleem is met de verhuizing naar Oude-Tonge opgelost, zodat ik nu ook grotere opdrachten aan kan nemen". Omdat ze in haar naaiatelier ook voor bedrijven werkt, beschikt ze over een keurmerk dat aangeeft het werk dat ze levert brandveilig en hygiënisch is. Daarnaast heeft ze een wasservice, waarin ze stoffen die gerepareerd moeten worden en vies zijn geworden na een seizoen gebruikt te zijn geweest, meteen ook een wasbeurt geeft, zodat klanten alles netjes schoon weer terugkrijgen. "Creativiteit, het ambacht, van niks iets maken, het zat al vanaf m'n kinderjaren er bij me in", verklaart Dominique de passie voor haar werk. "Door de verscheidenheid in werkzaamheden is het ook heel afwisselend, en daar houd ik van!" Het bedrijf heeft echter nog meer te bieden, want sinds John haar assisteert, met o.a. de administratie en bestellingen bij te houden, wordt er ook print- en reclamewerk verzorgd. "Banners, posters, marktzeilen, beprinte zeilen, al of niet gemonteerd in frames, we doen 't allemaal in eigen huis", zegt Dominique, die duidelijk in haar schik is met haar nieuwe werkruimte. "Nu het wintertijd is en boten of caravans de stalling in gaan, is het dé tijd om hieraan onderhoud of reparatie uit te laten voeren. Wie dat nú laat doen, en dus niet wacht tot het voorjaar, als het seizoen weer aanbreekt, krijgt van ons tien procent korting op de werkzaamheden", zo geeft ze aan.

Naaiatelier en Zeilmakerij Goeree is gevestigd aan Stationsweg 4e te Oude-Tonge. Het telefoonnummer is 0187 645432 (b.g.g. 06 17857931), e-mail: do@naaiatelier-goeree.nl, website: www.naaiatelier-goeree.nl.

Uit de krant