Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Veel belangstelling voor nieuwbouwproject De Dijkgraaf

OUDE-TONGE – Afgelopen donderdag was er een informatieavond over het nieuwbouwproject De Dijkgraaf. Dit zal worden gerealiseerd op de voormalige locatie van verzorgingstehuis Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Op de hoek van de Oostdijk en de Mariniersweg worden 19 eengezinswoningen en 24 koopappartementen gebouwd door bouwbedrijf De Langen en Van den Berg. De informatieavond was meteen het startschot voor de verkoop van de woningen, wat in handen is van Van Rossum Makelaardij.

Door Mirjam Terhoeve

Veel belangstellenden van jong tot oud kwamen een kijkje nemen in de Grutterswei. Ze lieten zich graag informeren over de woningen en alle mogelijkheden. Albert van Rossum en Pieter Meijer van het makelaarskantoor waren dan ook zeer tevreden over de opkomst. "Juist vanwege de grote diversiteit in woningen, die hier worden gebouwd, hebben wij mensen van allerlei leeftijden hier mogen ontvangen", vertelt Pieter." Ook het feit, dat er woningen in allerlei prijsklassen worden aangeboden, levert een zeer brede belangstelling voor het project op. We hebben al een enige tijd aangekondigd, dat er op deze locatie gebouwd zou worden, maar we hadden verder nog geen documentatie voorhanden voor de potentiële kopers. Nu zijn alle tekeningen, impressiefoto's, folders en dergelijke klaar en kunnen we laten zien, wat de mogelijkheden zijn. En niet onbelangrijk, nu kunnen we starten met de verkoop".

Start bouw september 2020

Albert van Rossum sluit zich daar graag bij aan. "We hebben momenteel hier in Oude-Tonge twee prachtige projecten lopen", zegt hij. "Op de Handelskade, waarvan inmiddels bijna alle appartementen zijn verkocht en nu ook De Dijkgraaf. De meeste bezoekers waren erg enthousiast. Ik heb al met diverse mensen een afspraak gemaakt om de huidige woning te taxeren, zodat ze kunnen zien wat hun mogelijkheden zijn. Ook was er veel vraag naar de procedures bij de koop van een nieuwbouwhuis. Dat is immers net wat anders dan de koop van een bestaand huis. Natuurlijk gaan we graag op bezoek bij de mensen om ze te informeren, Maar men kan ook langskomen op ons kantoor. We staan altijd klaar met advies. Op onze website is eveneens veel informatie te vinden. Als eind dit jaar 70% van de woningen is verkocht, dan kan medio september 2020, de eerste paal de grond in. Dat is dus nog even afwachten, maar gezien de belangstelling tijdens deze informatieavond, ben ik daar zeer positief over gestemd".

Diverse prijsklassen

Zoals vermeld worden in Oude-Tonge 19 eengezinswoningen en 25 appartementen gebouwd, die aansluiten bij de sfeer van het centrum in het dorp. De eengezinswoningen, bestaande uit drie woonlagen, hebben een woonoppervlakte vanaf 124 m2 en een ruime achtertuin met berging. Drie woningen hebben een garage. De prijzen variëren van 244.000 voor de kleinste woningen tot en met 369.000 voor de ruimste. De woningen worden allemaal zeer duurzaam. Ze zijn gasloos en worden daarom voorzien van een bodemwarmtepomp, verder zijn ze heel goed geïsoleerd en krijgen ze zonnepanelen op het dak.
Het appartementsgebouw komt op de hoek te liggen en zal bestaan uit vijf bouwlagen. Het beschikt over een halfverdiepte parkeergarage. Door de parkeergarage wordt het gebouw als het ware 'opgetild' waardoor veel appartementen een mooi uitzicht hebben over de Spuikom en de polders. Wat betreft duurzaamheid geldt hetzelfde verhaal als voor de woningen en ze zijn bovendien levensloopbestendig. Op de bovenste verdieping komt een penthouse met een gebruiksoppervlakte van 147 m2. De overige koopappartementen hebben een gebruiksoppervlakte variërend van 80 tot 131 m². Ze hebben allemaal een balkon op de west- of zuidzijde. De prijzen van de appartementen variëren van 250.000 tot 435.000 euro. Voor het penthouse moet men 595.000 neertellen.

Alle informatie is te vinden op www.wonenindedijkgraaf.nl of op de website van Van Rossum Makelaardij www.vrmakelaardij.nl en binnenkort ook op Funda. Bellen kan ook: 0187-486343.

Meer berichten