Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

Werkstraf voor bedreiger burgemeester en gemeenteraad

Algemeen 418 keer gelezen

ROTTERDAM / GOEREE-OVERFLAKKEE - De rechtbank in Rotterdam heeft een 26-jarige Sommelsdijker veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur, en een voorwaardelijke celstraf van negentig dagen vanwege bedreiging van raadsleden en de burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan hennepteelt.

Tekst: Persbureau Cerberus

Deze straffen stemmen overeen met de strafeis van de officier van justitie. Ze komen bovenop de zestien dagen die de verdachte al in voorarrest zat.

Op zijn Facebookpagina had hij in maart dit jaar geopperd om met een bom de raadszaal binnen te stappen. Ook had hij er een tekst geschreven met het fragment dat "sommige mensen (…) onder de grond gestopt moeten worden". Daarbij de toevoeging: "opgeruimd staat netjes". Verder stond er in een tekst dat hij een radeloze radicaal dreigde te worden "die andere mensen van het leven berooft".

De man had ruzie met de gemeente gekregen over de verkoop van soft drugs. De burgemeester had zijn woning drie maanden gesloten omdat er een handelsvoorraad was gevonden. Tijdens een vergadering van de gemeenteraad werd hij boos omdat de raadsleden geen enquête van hem wilden invullen. Daarna plaatste hij de teksten op Facebook.

De rechter oordeelt dat er, gezien de voorgeschiedenis, reden was voor de raadsleden en de burgemeester om voor hun leven te vrezen. De Sommelsdijker moet zich van de rechter ook laten behandelen. Daarnaast dient hij 15 duizend euro winst uit hennepteelt af staan aan de Staat.

Uit de krant