Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk

GOEREE-OVERFLAKKEE - Al verschillende jaren wordt - op initiatief van Stichting Open Doors - in Nederland de Nacht van Gebed gehouden. Ook op Goeree Overflakkee zijn christenen uit verschillende kerken nauw betrokken bij deze 'Nacht van Gebed' die dit jaar in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 juni wordt gehouden.

De 'gebedsnachten' zijn bedoeld om te bidden voor christenen die in landen leven waar ze vervolgd worden om hun geloof. Juist in de nacht wordt er gebeden omdat vooral in de nachtelijke uren mensen die gevangen zitten het zwaar hebben. Vaak zijn ze ver van hun familie vandaan en de nachten zijn in eenzaamheid lang en zwaar. Uit verschillende getuigenissen is bekend dat God, juist in de nacht dat medebroeders- en zusters baden, Zijn steun en nabijheid liet ervaren. Het gebed is een krachtig wapen tegen moedeloosheid.

Open Doors, die nauw betrokken is op de vervolgde kerk, stelt jaarlijks 'materiaal' beschikbaar voor de Nacht van Gebed. Dit materiaal bestaat o.a. uit een gebedsboekje met bijbehorende filmfragmenten waarin vervolgde christenen van over de gehele wereld aan het woord komen. Het gebedsboekje heeft specifieke gebedspunten voor specifieke christenen uit verschillenden landen.

De komende gebedsnacht wordt georganiseerd in verschillende plaatsen op het eiland. Mensen, afkomstig vanuit verschillende kerkelijke achtergronden, zijn bij de organisatie betrokken. Door het meedoen aan de gebedsnacht komt de werkelijkheid van de vervolgde kerk een stuk dichterbij. De kerk is in Christus één. 'Waar één lid lijdt, lijden alle leden', zegt de apostel Paulus in 1 Korinthe 12. Bid je mee voor onze broeders en zusters zoals Hea-Woo uit Noord-Korea, Nadhir uit Noord-Afrika en Mojtaba uit Iran?

Berichten uit de media laten zien dat christenvervolging nog lang niet tot het verleden behoort. "De Maleisische Minister van Binnenlandse zaken heeft aangekondigd dat er een speciale eenheid komt die de verdwijningen van pastor Koh en mensenrechtenactivist Mat gaat onderzoeken. Beiden zijn al ruim twee jaar vermist. Susanna Koh, de vrouw van de ontvoerde pastor, is blij: "Ik ben zo blij. God is goed. Hij geeft meer gebedsverhoringen dan wij kunnen bidden of beseffen." Ze vraagt of we blijven bidden en actievoeren. En hoopt ze dat de juiste mensen aangesteld worden in de speciale onderzoekseenheid zodat de gijzelnemers berecht worden. Aldus de website van Open Doors.

De organisatoren van de Nacht van Gebed benadrukken dat deelnemers deel kunnen nemen op het tijdstip wanneer dit voor hen uitkomt. Gedurende de nacht kunt u in- en uitlopen. Deelnemers zijn ook niet 'verplicht' om hardop mee te bidden. Meeluisteren naar de verhalen en stil meebidden kan natuurlijk ook. Schuif gerust aan! Tijdens de Nacht horen en zien we verhalen uit onder meer Noord-Korea, de Filipijnen, Noord-Afrika en Nigeria en bidden we voor vervolgde christenen.

Plaatsen gebedsbijeenkomsten
Bijeenkomsten de gehele nacht:
De Hoeksteen, Ring 13 te Middelharnis (van 22:00 tot 6:00 uur / contact: 06-13396816)
Onder de Wiek, Ring 57 te Dirksland (van 22:00 tot 6:00 uur / contact: 06-55193344)

Bijeenkomsten met aangepaste tijden:
't Forum, Kerkhoflaan 4 te Stellendam (van 20:00 tot 23:00 uur / contact: 0187-701008)
Hervormde Kerk, Kerkpad 3 te Goedereede (van 19:45 tot 24:00 uur / contact: 0187-490626)

Neem voor vragen gerust contact op via bovenstaande telefoonnummers.
Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht

Meer berichten