Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Twee grote cadeaus brengen veel blijdschap in De Stove

SOMMELSDIJK – Sinterklaas was er niets bij, zaterdagmiddag in De Stove. De bewoners van deze locatie van Sjaloom Zorg in Sommelsdijk kregen twee grote cadeaus: een interactieve belevenistafel en een rolstoelfiets.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Voor beide cadeaus, die de bewoners met veel applaus verwelkomden, had de Stichting Vrienden van Sjaloom Zorg zich ingespannen. De stichting maakt wensen mogelijk waarvoor vanuit het zorgbudget geen geld beschikbaar is. Extraatjes die het leven van de cliënten net wat mooier maken. De Stichting Vrienden bekostigt deze cadeaus uit donaties, giften, erfenissen en fondsenwerving.

Belevenistafel

Voor de belevenistafel was een flink bedrag nodig, waarvan de Rotary Goeree-Overflakkee een groot deel bijeen wist te brengen. Dit fraaie cadeau voor De Stove was namelijk het goede doel van de tweede Rotary GO Rally, die vorige maand plaatsvond.

Aan deze rally deden 68 equipes mee. Die reden een vooraf uitgezet parcours over het hele eiland, met de start bij Tieleman Keukens in Middelharnis en de finish bij strandpaviljoen Brouw aan de kust. De Rotary had niet minder dan 42 sponsoren weten te interesseren voor het evenement. De netto opbrengst was 10.000 euro, het dubbele van het resultaat in 2018, dat bestemd was voor een andere locatie van Sjaloom Zorg: Westplaat. Een aantal leden van de eilandelijke Rotary was naar De Stove gekomen om de cheque met dat prachtige bedrag te overhandigen.

De belevenistafel, gemaakt door Onwijs uit Oude-Tonge, is liggend, als tafel, te gebruiken, maar ook staand. Dat laatste is handig voor bewoners van De Stove die in een rolstoel zitten. De tafel staat – het woord zegt het al – vol belevenissen. In feite is het buitenproportionele iPad met spelletjes, geluiden, filmpjes, liedjes van vroeger en nog veel meer. Ook van bijvoorbeeld de Fabeltjeskrant, Pipo de Clown en het songfestival kunnen de cliënten genieten.

"Ik ben hier stil van", zei locatiemanager Gerdie Schellevis, doelend op de cheque van tien mille "op een regenachtige zaterdagmiddag". "Bewoners van De Stove, een groot applaus voor dit grote cadeau. Dit gaan we niet snel vergeten. Dank, dank, dank."

Rolstolfiets

En toen stond het tweede cadeau nog in de tuin. Luttele ogenblikken later was duidelijk dat het om een rolstoelfiets ging. Een elektrisch aangedreven verrassing die cliënten in een rolstoel in staat stelt een ritje door het dorp te maken. "Dank, dank, dank", was wederom de reactie. Het was nog lang geen 5 december, het was 8 juni. Een dag die veel blijdschap bracht in De Stove.

Meer berichten