Logo eilandennieuws.nl
Links Jordi Hotting rechts Michael Looij. Initiatiefnemers van de Run.
Links Jordi Hotting rechts Michael Looij. Initiatiefnemers van de Run. (Foto: )

Obstacle Run voor de Stichting ALS

OUDE-TONGE- Rennen, klimmen en klauteren voor het goede doel, dat kan op zaterdag 15 juni aanstaande. Dan organiseren Bootcamp Victorie Soldiers en MLPT een obstacle run voor de Stichting ALS. De organisatoren Jordi Hotting en Michael Looij hopen, net als in voorgaande edities, weer veel geld in te zamelen voor het goede doel. Plaats van handeling is de omgeving rond sportpark 'De Koepel' in Oude-Tonge. Inschrijven kan nog deze week.

Door Mirjam Terhoeve

"Zo'n vier jaar geleden zijn we gestart met een Obstacle Run voor het KWF", vertelt Jordi. "Dat bleek meteen een groot succes en ook vorig jaar was dat het geval voor het Sophia Kinderziekenhuis. Dus reden genoeg om ook dit jaar weer een dergelijk evenement te organiseren. Deze keer hebben we gekozen voor de Stichting ALS. ALS is een van meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. Jaarlijks overlijden zo'n 500 mensen aan deze ziekte. Het onderzoeken van deze ziekte is van groot belang. Daar willen we graag een steentje aan bijdragen".

Michael Looij van MLPT (Michael Looij Personal Training) en Jordi Hotting van B.V.S. (Bootcamp Victory Soldiers) zijn twee jonge gecertificeerde ondernemers die samen hun eigen bedrijf hebben met de naam Together As One. "Door onze ervaringen in de personal trainingen, voedingen, bootcamps, obstacleruns, sportgerichte krachttrainingen en de grote evenementen hebben we al vele mensen geholpen bij het behalen van zijn of haar progressie", vertellen ze. "Fysiek en ook mentaal zijn wij gespecialiseerd in onze branche. Na een tijd samengewerkt te hebben, hebben we besloten onze krachten te bundelen. Onze denkwijze is hetzelfde en we willen hiermee optimaal resultaat boeken bij onze klanten. Together As One is hier dan ook uit ontstaan".

Vrijwilligers en sponsors

Een Obstacle Run voor het goede doel past dan ook prima in hun visie. "Een keer per jaar een dergelijk evenement organiseren is erg leuk, maar ook intensief", geven ze aan, "want je wil er toch weer nieuwe en verassende elementen aan toevoegen. Dus we zijn blij dat het weer is gelukt om een mooi parcours in elkaar te zetten. Dankzij vele vrijwilligers en de bijdragen van onze drie hoofdsponsors Van Alphen Makelaardij, Kitvoegen.nl en DB Future events is het ook financieel weer mogelijk geworden. Verder zijn we heel blij met de medewerking van DBGC, die de accommodatie ter beschikking stelt voor omkleden, douchen en het nuttigen van een hapje en drankje na afloop".

Afwisselend parcours

De Obstacle Run start om 10 uur vanaf het parkeerterrein bij de Koepel. De route, die de deelnemers moeten afleggen is ongeveer 8 kilometer lang en gaat door de bossen, water en modder rondom dit terrein. "Het parcours kent zo'n 25 objecten die de deelnemers moeten overwinnen", beamen Jordi en Michael. "Deze variëren van het zwemmen in de haven, allerlei oefeningen onderweg tot het beklimmen van een klimwand met daarachter de beruchte waterbak.
Er kan worden meegedaan in groepen, maar ook individueel. Onderweg wordt er fruit en water uitgereikt. Er is geen tijdslimiet, dus iedereen kan het op eigen tempo afleggen. Na afloop is er voor iedere deelnemer een broodje hamburger, aangeboden door slagerij Buth uit Ooltgensplaat".
"Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen, maar het is wel handig, als je een beetje sportief bent aangelegd", zeggen de heren tot slot. "Deelname is op eigen risico en kost 15 euro. We hopen op veel deelnemers en natuurlijk ook, dat we binnenkort een mooi bedrag over kunnen maken aan de Stichting ALS".

Meer informatie is te vinden op www.togetherasone.nl of op facebook.mudobstaclerunals2019

Meer berichten