Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Fase 3 DOCK187 feestelijk van start

MIDDELHARNIS - Voorgaand door een flinke plensbui kon dinsdagmiddag de start van Fase 3 DOCKL 187 toch nog feestelijk van start gaan. Wethouder Markwat sloeg samen met toekomstige jonge bewoners de hand aan de schop en begroef een tijdcapsule.

Tekst en foto: Adri van der Laan

De bouw van Fase 3 binnen het project DOC187 is al een tijdje geleden van start gegaan. De palen voor de 21 woningen zijn al in de grond gegaan en momenteel is men bezig met het boren voor de warmtebronnen, want ook deze woningen worden als 'gasloze' woningen opgeleverd.
Voor het officiële startmoment waren de toekomstige bewoners uitgenodigd. Op deze manier kon men alvast kennismaken met de toekomstige buren. En inderdaad werden de eerste vriendschappen al gesloten.
Algemeen directeur René Biesheuvel van ontwikkelaar en aannemer Gebroeders Blokland liet in zijn toespraak weten blij te zijn dat de toekomstige bewoners aanwezig waren. Uit eigen ervaring weet hij dat plannen maken voor en het bouwen van een nieuw huis geen kleinigheid is. Hij wees de bewoners op de mooie omgeving en het mooie uitzicht waarvan de toekomstige bewoners van deze woningen mogen genieten. Fase 3 van het plan komt aan de rand van Middelharnis in 'de schaduw' van de berg. Het plan is heel gevarieerd van opbouw, zodat er voor elke smaak wel iets is te vinden.

Felicitaties voor de bewoners namens het gemeentebestuur kwamen van wethouder Daan Markwat. Hij sprak zijn waardering uit voor de vormgeving van het plan.
Samen met toekomstige jonge bewoners was voor Daan Markwat de taak weggelegd om een tijdscapsule te begraven. Vanwege de juist overgetrokken stortbui bleek dit geen eenvoudige klus te zijn. Uiteindelijk verdween de capsule 'onder water'. In de capsule werden kaarten van de bewoners gestopt. Tevoren hadden zij op deze kaarten de antwoorden op drie vragen ingevuld: Waarom wil je hier wonen?; Wat is je grootste wens?; en Hoe heten je buren?
In fase 3 zijn nog vier woningen te koop. Op de website www.dock187.nl kunnen geïnteresseerden impressies van de woningen zien en meer informatie over dit project bekijken.
Men verwacht dat binnen afzienbare tijd ook met de verkoop van fase 4 kan worden begonnen.

Meer berichten