Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Zaterdag informatieochtend Lentiz | MBO Middelharnis en Franzen Lanbouw

MIDDELHARNIS - Lentiz | MBO Middelharnis start komend schooljaar met de vernieuwde opleiding Agro Technics & Management. Hiermee krijgt Goeree Overflakkee een MBO opleiding gericht op de moderne akkerbouw.

De opleiding Agro Technics & Management is echt niet uitsluitend een opleiding voor de boerenzoon of ondernemer. Door schaalvergroting zie je vaker agrarische bedrijven die medewerkers of een bedrijfsleider in dienst hebben. De vraag naar deskundig personeel op gebied van teelt en techniek is groot.
Franzen Landbouw, uit Dirksland, is een akkerbouwbedrijf met diverse teelten. Daarnaast verhuurt het bedrijf ook opslagcapaciteit met verschillende koeltechnieken aan derden. Lentiz | MBO Middelharnis zal op de locatie van Franzen Landbouw grotendeels de praktijklessen van de opleiding Agro Technics verzorgen. Dit geeft de studenten de mogelijkheid om in een innovatie omgeving kennis op te doen; van gewascontroles op het land, het afstellen van machines met behulp van computerprogramma's tot het bewaren van het product in de juiste omstandigheden. De theorie wordt zichtbaar in de praktijk.

Lentiz | MBO Middelharnis biedt opleidingen aan in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) en beroepsopleidende leerweg (BOL). Vanaf volgend schooljaar start met het profiel Vakbekwaam medewerker teelt BBL/BOL 3 en Vakexpert teelt en groene technologie BOL 4. Naast deze vakrichting biedt Lentiz | MBO Middelharnis ook de opleidingen Dierverzorging BOL 2,3 en 4 en Hovenier BBL 2,3 en BOL 2,3 en 4.
Op zaterdag 8 juni 10.00- 12.00 kunnen geïnteresseerden in de opleiding Agro Technics het praktijkbedrijf bezoeken. Franzen Landbouw Oudelandsedijk 4 3247 LJ Dirksland.

Meer berichten