Logo eilandennieuws.nl
Jabin van der Velde overhandigt de cheque aan fam. Kooijman.
Jabin van der Velde overhandigt de cheque aan fam. Kooijman. (Foto: )

Ruim 200 deelnemers aan aspergewandeltocht 'door weer en wind'

HERKINGEN - Afgelopen zaterdag vond de tweede aspergewandeltocht plaats vanaf de Aspergeboerderij in Herkingen. Een wandeltocht waarvan de opbrengst naar Woonhoeve de Schaapskooij zou gaan.

William Vogelaar, een bewoner van de Schaapskooij, opende de tocht met een toeter, waarna er 217 wandelaars op pad gingen. Dit jaar was het echt door weer en wind. De wandelaars liepen door zon, regen, wind en zelfs hagel, maar toch mocht dit de pret niet drukken. De wandelaars die de 6,5 km route liepen, kwamen langs akkers met aardappels, tarwevelden, en een stukje door de Slikken van Flakkee. De wandelaars van de 12,5 km liepen door de Slikken en door de Dirkslandse en Herkingse polder, met een stop bij van Putten Agro, waar de wandelaars een lekker stuk aspergepizza kregen met drinken. De langste route was 25 km, deze liep door de Slikken van Flakkee, door Melissant en door de Dirkslandse polder weer terug. Zij ontvingen bij bakker Van Harberden een vers aspergebroodje.
Bij aankomst in de schuur van Van der Velde stond er verse aspergesoep en boerenfriet klaar, dit liet zich goed smaken na soms toch wel een natte tocht. Ook kreeg men een vaantje als aandenken aan de tocht. De tocht heeft bij elkaar € 1.200,- euro opgebracht. Mevrouw Kooijman zegt namens Woonhoeve de Schaapskooij hier heel blij mee te zijn. Het plan is om er een tuinset van te kopen voor op het terras bij de woonhoeve.
Het aspergeboerderijteam wil alle lopers hartelijk bedanken voor hun deelname! Ook de sponsors: Accountantskantoor Voorne-Putten, Bakkerij van Harberden, Kaasboerderij Mulder, Slagerij van Zuidland en de posten van Putten Agro en 'ons Huis' Herkingen worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan deze tocht.

Meer berichten