Logo eilandennieuws.nl
De trekkers zijn gesponsord door lokale ondernemers. (Foto: Wilko van Dam)
De trekkers zijn gesponsord door lokale ondernemers. (Foto: Wilko van Dam) (Foto: )

Prijswinnaars Kijk bij de Boer ontvangen eigen trekker

GOEREE-OVERFLAKKEE – Donderdagavond zijn bij de notaris in Middelharnis de prijswinnaars van Kijk bij de Boer in het zonnetje gezet. 350 deelnemers hadden hun uiterste best gedaan om de kleurplaat zo goed mogelijk in te kleuren. Daarvan zijn er negen in de prijzen gevallen, ze kregen heel toepasselijk een trekker.

Foto's: Wilko van Dam

Kijk bij de Boer trok dit jaar ruim 10.000 bezoekers. Veel mensen gingen vanwege het stralende weer met de fiets op pad. De dag startte met een ontbijt op het bedrijf van familie Van der Velde in Herkingen, er schoven maar liefst 250 mensen aan voor dit ontbijt met Flakkeese producten. Alle locaties hadden dit jaar hun eigen specialiteit. Vooral de melkveebedrijven zijn heel populair, een kalfje knuffelen was voor veel bezoekers het hoogtepunt van de dag. Bij de Beestenboel van Verweij was er een BBQ met 'eigen vlees'. Bij de kwekerijen van Aleman en Hernesseroord konden bezoekers genieten van de felgekleurde bloemenpracht. Bij Nelisse Agro, Grond en Infra konden de bezoekers machines van vroeger en nu bewonderen en werd er druk gebruik gemaakt van de skelterbaan. Bij het akkerbouwbedrijf van Van Dis stond de kweek van boontjes en uitjes "van grond tot mond" centraal. Daarnaast kon de molen van Nieuwe-Tonge 'd'Oranjeboom' en Sommelsdijk 'De Korenbloem' bezocht worden.

'Levert veel op'
De boeren waren al weken bezig met de voorbereidingen voor het evenement. Alle machines schoonmaken, het terrein opruimen, afzetten van delen van het bedrijf, nadenken over de parkeermogelijkheden, voorbereiden van de activiteiten en eet-/drinkmogelijkheden. De organisatoren vertellen: "Het kost energie, maar levert ook veel energie op! Wanneer de bezoeker laat zien dat er interesse is voor hetgeen waar je iedere dag met passie aan werkt ,dan zorgt dat ervoor dat de doelstelling van de dag wordt behaald. Want het gaat er uiteindelijk om dat de agrarische sector op het eiland Goeree-Overflakkee positief onder de aandacht wordt gebracht en dat is ook dit jaar weer gelukt. Mensen hebben wederom kunnen zien, voelen en ervaren wat er allemaal nodig is om uiteindelijk een melkproduct, een stukje vlees, groente, aardappelen en uien op het bord te krijgen en op te vrolijken met een gezellig plantje of bloemetje."

Winnaars
Mevrouw Koelewijn (47), die op Hernesseroord woont, had een prachtige kleurplaat ingeleverd, ze won daarmee een lief knuffelpaard, waarmee ze heel blij was. De andere winnaars van de kleurplatenwedstrijd zijn Jamilla Dijkshoorn (1), Jelle van Dalen (2), Maura Hagoort (3), Jurre Verduijn (4), Lynn Vroegindeweij (5), Nathan Luijendijk (6), Mels (7) en Femke Hakvoort (8). Op de foto poseren ze met hun gewonnen trekker. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door: Joost Klok Mechanisatie, LMB Van den Ende, Steenbergen Mechanisatie, T-Toys Dirksland, Rogo Machines, Stehouwer, Mechanisatiecentrum Flakkee en Barendregt Mechanisatie.

Goede doelen
Bij kwekerij Aleman in Ouddorp werden er porties patat en bloemen verkocht, dit heeft € 1750,- opgeleverd voor Hospice Calando. De wafelverkoop voor SMA De Wereld Uit heeft bijna vijfhonderd euro opgebracht

Meer berichten