De Omloop in 2018 was loodzwaar door de hevige regen en harde wind.
De Omloop in 2018 was loodzwaar door de hevige regen en harde wind.

Omloop zoekt nieuwe bestuurders

Algemeen 650 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 30 en 31 augustus 2019 is de dertigste editie van de Omloop. Het bekende evenement waarbij wandelaars heel het eiland rondlopen. Een aantal bestuursleden heeft besloten om na de jubileumeditie in augustus te stoppen, daarom is de organisatie dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Door Martijn de Bonte

Het wandelevenement heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld van alleen een wandeltocht rond het eiland van 110 kilometer tot een grootschalig wandelevenement met een flink aantal afstanden, kindertochten, scootmobielroute, een feest bij de start en finish in Middelharnis, een feestavond in Goedereede en activiteiten langs de route. Tijdens de 24 uur die het evenement duurt zijn er ongeveer 300 vrijwilligers actief. Het bestuur houdt zich bezig met de vergunningen, routes, fondsenwerving, activiteiten, het goede doel, inschrijvingen en alle praktische voorbereidingen. Eén van de bestuursleden vertelt over zijn motivatie om zich in te zetten voor de Omloop: "Het is mooi om het enthousiasme te zien voor het evenement bij lopers, sponsors en vrijwilligers. De Omloop is een mooi evenement voor het eiland." Een ander vult aan: "De Omloop is altijd hectisch, maar vooral heel gezellig."

Jaar meedraaien

Een aantal van de bestuursleden, waaronder de voorzitter en de secretaris hebben besloten dat het tijd is om het 'stokje' over te dragen aan nieuwe bestuurders. Die kunnen dan dit jaar meedraaien met de organisatie en daarna zelf aan de slag om de Omloop in ere te houden. Belangstellenden kunnen vrijblijvend contact opnemen via secretariaat@omloop.com.

Kansen voor bedrijven

Het bestuur heeft mooie plannen om van de dertigste editie een extra feestelijk evenement te maken. Om deze plannen te realiseren is de organisatie op zoek naar sponsors, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de naam van het bedrijf te verbinden aan een wandelpost. Meer informatie staat op www.dewandeltocht.nl/sponsoring. Bedrijven kunnen ook deelnemen aan de bedrijfsloop, waarbij medewerkers in estafetteverband deelnemen aan de tocht van 110 kilometer, of aan de tocht van 20 kilometer van Middelharnis naar Goedereede.

Lopen voor goede doel

Het wandelevenement is ook dit jaar verbonden aan het Sophia Kinderziekenhuis, deelnemers kunnen zich via een eigen pagina laten sponsoren voor het goede doel. Er kan worden gekozen uit de volgende afstanden: 110, 80, 55, 30, 20 en 15 kilometer. Daarnaast is er de kinderomloop van 5 of 15 kilometer. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.dewandeltocht.nl.

Kader: Presentatieavond

De plannen voor de dertigste editie van de Omloop worden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst op woensdag 14 maart bij tbp electronics in Dirksland. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Alle wandelaars, vrijwilligers, sponsors en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Uit de krant