Afbeelding

College vindt dat onrust rond De Staver moet stoppen

Algemeen 505 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – In een zeer uitvoerige raadsbrief, dit naar aanleiding van vragen van diverse fracties over de Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) en technische problemen (31 oktober) in zwembad De Staver, benadrukt het college dat het zwembad voldoet aan de zwemwaterregelgeving die in het land geldt en die regelmatig wordt gecontroleerd door de Omgevingsdienst Midden-Holland. In de brief worden incidenten en voorvallen van de afgelopen maanden benoemd en er is inzicht in vervolgstappen.

Door Jaap Ruizeveld

Afgelopen week was een grote raadsdeputatie aanwezig in het sportcomplex De Staver waar het stichtingsbestuur SRGO de politici in een besloten sessie uitleg gaf over de technische perikelen in het zwembad en de aanpak daarvan. Op de gerichte vraag van fractie Vitale Kernen of het college de mening deelt dat het stichtingsbestuur niet voldoet aan de inhoud van de prestatieafspraken met name het beheer van zwembad de Staver, geeft het college aan dat ook zij - op onderdelen - andere verwachtingen heeft. Tevens dat de maatschappelijke onrust rond het zwembad op zo kort mogelijke termijn moet stoppen. Mede daartoe besloot het college tot het laten uitvoeren van een externe analyse binnen bad de Staver. Geconstateerd is dat SRGO in de beginfase (2017) onvoldoende in de gelegenheid was om de gewenste ontwikkeling door te maken op het terrein van (sport) stimuleren, innoveren en verbinden.

Toekomst zwembaden

Op de vragen over de toekomstvisie zwemaccommodaties op het eiland stelt het college dat er begonnen is vanuit een ambtelijke werkgroep om aan het dagelijks bestuur een projectvoorstel aan te bieden waarin kosten en de toekomst van het zwemmen op Goeree-Overflakkee gestalte moet krijgen. Ook wordt nog gemeld dat SRGO werkt aan een invulling van een verkenning rond kaders en voorwaarden die samenhangen met een mogelijke openstelling van zwembad Zuiderdiep op zondagen. Eind van het eerste kwartaal van dit jaar krijgt het college hierover nadere informatie.

Irritatie

De Vos (VKGO) was niet tevreden met de beantwoording van de fractie-vragen. Hij gaf aan dat een aantal rapporten en metingcijfers door SRGO niet zijn aangeleverd. Gezien het feit dat de kwaliteit van het zwemwater en de lucht in het bad De Staver al geruime tijd zorgelijk zijn mag dan de gebruiker en de overheid niet een veel nauwkeurigere communicatie verwachten dan het zonder motivatie achterhouden van rapportages vroeg hij zich af. VKGO wil de rapportages alsnog ontvangen. En verlangde schriftelijke beantwoording van zijn nieuwe vragen. Vanuit een aantal fracties werd de nieuwe detail-vraagstelling niet op prijs gesteld. Van der Boom (SGP) vroeg zich af wat VKGO nu met deze (politieke) aanpak wilde. Mw. Nijssen (VVD) vond dat het onderwerp naar een hetze uitgroeide. Dat was voor Zwerus (eigen Groep) weer te veel van het goede, want hij had voorbeelden van gebruikers van het bad die om gezondheidszorgen het bad nu mijden. Irritatie over en weer. De Vos stelde laconiek dat hij toch het recht had om vragen te stellen. Voorzitter Van Dam rondde af. De VKGO-vragen zullen door het college worden beantwoord.

Uit de krant