Afbeelding

Natuuronderhoud in Bunkerbos

Algemeen 592 keer gelezen

OUDDORP - Zaterdag 23 februari kan men weer aan de slag tijdens de natuurwerkdag van de Natuur en Landschap Vereniging Goeree-Overflakkee (NLGO).

Op zaterdag 23 februari worden er weer onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan natuurele-menten. Deze activi¬teiten worden georga¬niseerd door de werk¬groep terrein¬be¬heer van de vereniging.
De activiteiten zijn deze keer in Ouddorp. De werkzaamheden zijn in het Bunker¬bos aan de Hofdijkseweg, eigendom van Natuurmonumenten. De bedoeling is een om een rij elzenstobben weer af te zetten zodat ze weer mooi kunnen uitlopen. Dit gebeurt aan de rand van een paardenweide. Een cyclus van eens in de zeven jaar. Komende zaterdag pakt men de cyclus voor het onderhoud weer op en wordt het werk van november verder afgemaakt.

Op deze actiedag van NLGO kan men weer veel hulp gebruiken. Een ieder die iets voor het behoud van de natuur¬elementen wil doen of eens lekker buiten bezig wil zijn, kan daar zaterdag bij helpen. Handgereedschap en motorzaag zijn aanwezig. De start is om 8.30 uur en om ongeveer 13.00 uur wordt het karwei beëindigd.
Het Elzenmeetperceel is te bereiken via de provincialeweg richting Ouddorp, afslag 'Stranden' vervolgens en de eerste weg rechts. Dit is de Hofdijksweg. Daarna de tweede weg links de Klinkerweg in, langs de natuurcamping tot bij het fietspad, hier kan men parkeren.
De vereniging heeft ook een maandaggroep die ééns in de veertien dagen actief is. Zaterdag kan daar ook informatie over worden ingewonnen.
Verdere inlichtingen kunt u krijgen bij Kees van t Zelfde 06-22927409 of bij Cees Appel 06-51010013 en op www.nlgo.nl.
.

Uit de krant