Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Corneille en Kandinsky in the picture

DEN BOMMEL - Kunst in boeken, kunst in taal en gedichten, kunst in schilderijen en kunst in beelden.

Een bezoek met de hele school aan het Dordts museum was de start van het thema 'Kunst' op de Jenaplan school te Den Bommel. Voor ruim vier weken werkten alle leerlingen op hun eigen niveau over diverse kunstrichtingen en kunstenaars.

In het Jenaplan onderwijs wordt altijd thematisch gewerkt en zijn alle kinderen heel bewust bezig met het ontwikkelen van hun eigen leerdoelen. Zo werken alle kinderen op hun eigen niveau.
Na een instructieles door de juf of een gastdocent, gaan kinderen in groepjes aan de slag met hun eigen onderzoeksvragen. De groepjes in de stamgroepen zijn gemengd en kinderen van verschillend niveau werken samen, helpen elkaar en leren veel van elkaar.

Zo ontstaan de prachtigste werkstukken; vaak gemaakt op de chromebooks, maar ook vaak met alle materialen die ingezet worden bij handvaardigheid.
Trots vertellen de kinderen over hun werkstuk en wat ze allemaal geleerd hebben in presentaties aan elkaar en aan de ouders.
Op donderdagavond was er een echte vernissage, die door leerlingen officieel geopend werd, terwijl alle gasten genoten van een glaasje bubbles. Er was een kunstveiling met een veilingmeester en na de opening konden alle gasten genieten van alle prachtige kinderkunst.

Natuurlijk werd er tijdens het project ook speciale aandacht besteed aan de start van het Rembrandtjaar; de lessen begrijpend lezen en woordenschat behandelden dit actuele onderwerp, zodat ook dit naadloos in het thema paste.
Meer informatie over het Jenaplan onderwijs in Den Bommel vindt u op de site van CJS 't Kompas. U bent van harte welkom om de school te bekijken en meer over het onderwijs op dit eigentijdse en bruisende schooltje te horen.

Meer berichten