Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Dirkslander Van Rumpt nationaal kampioen autoslalom

DIRKSLAND – Voor de derde keer in successie is Dirkslander Kees van Rumpt nationaal kampioen autoslalom geworden. Eerder deze maand nam hij de bijbehorende beker in ontvangst tijdens een feestelijke avond in De Bilt.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Van Rumpt rijdt negen tot tien keer per jaar op het Midland Circuit in Lelystad. Daar organiseert Team Wimedo autoslalomraces in twaalf verschillende klassen. De Dirkslandse kampioen rijdt met zijn Opel Manta uit 1979 in klasse 9. In die klasse komen de tourwagenspecials boven 1600 cc uit. Van Rumpt wint regelmatig een race, en sleepte ook al eens een overall-overwinning in de wacht door als snelste van alle klassen uit de bus te komen. Soms met millimeters verschil. Vooral de kitcars vormen geduchte tegenstanders voor de Manta uit Dirksland.

Kees van Rumpt, die al een kleine twintig jaar actief is in deze tak van sport, heeft al diverse bekers gewonnen. In 2018 was hij weer de beste van het land in klasse 9. "Het derde kampioenschap op rij. Het wordt tijd voor concurrentie", zegt de coureur met een lach. "Die is er wel, maar het mag wel wat meer worden."
Hij verklaart zijn slalomsuccessen uit een aantal factoren. Ten eerste: je moet komen opdagen bij de wedstrijden. Zelf verzuimt hij bij hoge uitzondering een race. Zo was hij vorig jaar negen van de tien keer aanwezig op het asfaltparcours in Lelystad. Om het NK te kunnen winnen zijn minimaal zes starts nodig.
Een tweede factor is een goede auto. De Opel Manta is prima, maar bovendien heeft Kees van Rumpt, die in Dirksland een garagebedrijf runt, zijn wedstrijdwagen geperfectioneerd. "Experimenteren en aanpassen, door de jaren heen. Geen grote veranderingen, maar kleine verbeteringen." Veel rij- en slalomervaring is de derde doorslaggevende factor voor de mooie resultaten.

In 2019 verdedigt Kees van Rumpt zijn nationale titel. "Dat kan door je te blijven ontwikkelen en verbeteren", aldus de Nederlands kampioen. "Maar het is ook gewoon een gezellige club. Ik ga graag naar Lelystad om een dagje te sturen."

Meer berichten