Logo eilandennieuws.nl
Foto: Peter Geluk

Spreekuur zwembad De Staver verstoord

SOMMELSDIJK – Tijdens het spreekuur dat op donderdag 31 januari, naar aanleiding van de onrust rondom de kwaliteit van het recreatiebad in de Staver, door SRGO-directeur Lesly Wolters werd geïnitieerd, is één van de bezoekers op ongepaste wijze behandeld.

Wolters laat weten zich van het gedrag van deze medewerker te distantiëren, "dit is ongepast en had nooit mogen gebeuren!".
Het spreekuur was bedoeld om bezoekers van het zwembad de mogelijkheid te geven vragen te stellen en onduidelijkheden weg te nemen. Dit moment werd echter vrij snel verstoord doordat meerdere bezoekers een gezamenlijk gesprek eisten.
De directeur van SRGO maakte deze bezoekers op zijn beurt duidelijk dat de gesprekken niet in groepsverband zouden plaatsvinden. "We hebben ons kwetsbaar opgesteld door dit moment te initiëren. Ons doel is om de vragen van de bezoekers te beantwoorden, niet om opnieuw een discussie te starten, laat staan maatschappelijke onrust te creëren" aldus de directeur van SRGO.
De situatie escaleerde doordat één van de bezoekers zich niet aan deze opzet wilde conformeren. Eén van de SRGO-medewerkers besloot de bezoeker op eigen initiatief op fysieke wijze uit de zaal te verwijderen. Hierop werd door deze bezoeker de politie gebeld en is de betrokken medewerker voor verhoor naar het politiebureau meegenomen. De directeur van SRGO laat weten dat hij en zijn voltallige bestuur, zich distantiëren van deze actie. Dit had nooit mogen gebeuren, het is ongepast.
Woensdag 30 januari vond eveneens een spreekuur plaats, welke positief werd ontvangen door de bezoekers van deze avond. De Staver heeft met deze momenten als doel om op ordelijke wijze persoonlijke gesprekken te voeren met haar klanten om zodoende uitleg te geven over de situatie en eventuele onduidelijkheden of onrust weg te nemen. (Persbericht De Staver)

Meer berichten