Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Grotere bus voor Snuffelmarkt 't Lôôsje

DIRKSLAND - Een bijzonder moment vorige week dinsdag was het toen de chauffeurs van Snuffelmarkt 't Lôôsje de sleutels voor een andere bus kregen overhandigd van de Stichting Vrienden van 't Lôôsje. Een bus met meer ruimte en voorzien van alle gemakken.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Snuffelmarkt 't Lôôsje in Dirksland heeft in de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt en dat vergt natuurlijk ook wat aanpassingen. Zo is men ruim twee jaar geleden verhuisd naar de grotere - huidige - locatie aan de Spuikolk en dit 'Lôôsje' is een ideale ruimte voor het doel van de snuffelmarkt: in- en verkoop van tweedehands spullen. Deze overbodige spullen van particulieren, instellingen en bedrijven worden voor een groot deel door de mensen zelf naar Dirksland gebracht. Maar er is ook een belangrijk deel dat men niet zelf kan brengen. En dan gaat het meestal om groot meubilair, zoals banken, stoelen of kasten. Maar ook witgoed, zoals koel- en vrieskasten, wasmachines en drogers. De mensen van 't Lôôsje wordt ook regelmatig gevraagd om een huis leeg te halen, waarbij de spullen via het Lôôsje verkocht worden. In deze gevallen is een goed transportmiddel heel belangrijk.

Niet praktisch

Er werd al een tijdje van een eigen bus gebruik gemaakt, maar in de praktijk bleek deze bus niet zo praktisch. Zo was het niet eenvoudig zware artikelen, zoals bijvoorbeeld kasten of een piano, op een goede manier in en uit de bus te krijgen. Daarom stond al een tijdje een groter en handiger transportmiddel op het verlanglijstje van de mensen van 't Lôôsje. Vorige week was het zover dat de vrijwilligers van 't Lôôsje officieel een grotere bus kregen overhandigd. Bas Kooy, voorzitter van de Stichting Vrienden van 't Lôôsje, overhandigde de chauffeurs Lau Goedegebuur en Kees van der Giessen officieel de sleutels van de bus. De mannen zijn heel blij met het nieuwe transportmiddel, waarmee ze hopen weer veel 'nieuwe oude spullen' in de regio te kunnen ophalen om weer te verkopen in 't Lôôsje.

Laadklep

De coördinator van de snuffelmarkt, Johan Poortvliet, legt uit dat de in gebruik genomen bus veel gemakkelijker werkt. In plaats van deuren is er nu een hydraulische laadklep, waarop gemakkelijker goederen in de bus kunnen worden getild en daarnaast is er ook een zijdeur gemaakt, waardoor het eenvoudiger is om de goederen in de bus te bereiken en vast te zetten. De bus wordt niet alleen gebruikt om spullen op te halen, maar men kan grote artikelen ook tegen een klein bedrag thuis laten bezorgen.|
Snuffelmarkt 't Lôôsje blijkt volgens Johan Poortvliet nog steeds in een behoefte te voorzien, want veel mensen op zoek naar gebruikte spullen weten de weg naar de kringloop te vinden. Daar is 'de omloopsnelheid' van de artikelen hoog. "En dat moet ook", geeft Johan aan, "want de bezoekers aan 't Lôôsje kunnen daardoor iedere keer weer nieuwe dingen ontdekken en daarmee blijft een bezoek aan de snuffelmarkt steeds weer een verrassing".

Vrijwilligers

Bij 't Lôôsje werken ongeveer 45 vrijwilligers en dat is nodig, want naast het verkoopwerk is het ook nodig dat de artikelen een mooi plaatsje in de winkel krijgen en goed geprijsd worden. Johan verzekert dat er altijd een goede sfeer is onder de vrijwilligers, omdat men bij elkaar is voor het goede doel. En dat zijn verschillende goede doelen: de kerk van de Gereformeerde Gemeente, Elim, MAF, Ontmoeting, De Oase en anderen.
De Stichting Vrienden van 't Lôôsje is de beheerder van de Snuffelmarkt en zorgt er voor dat de vrijwilligers hun werk kunnen doen en dat de opbrengst op de goede plaats terechtkomt.

Snuffelmarkt 't Lôôsje is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Voor het ophalen van spullen kan gebeld worden met 06-12045602. Meer info is te vinden op www.tloosje.nl.

Meer berichten