Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee reikt cheque uit voor School for Justice

GOEREE-OVERFLAKKEE – Onlangs reikte Aleid Drexhage, presidente van de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee een cheque uit van €11.000 aan Rita Schillemans van Free a Girl. Daarmee steunen de Flakkeese soroptimisten het project "School for Justice" dat Free a Girl samen met Soroptimistclubs in Nederland heeft opgezet.

Free a Girl is een Nederlandse organisatie, opgericht door Arjan Erkel, die zich wereldwijd inzet voor het bevrijden van meisjes uit de prostitutie. Free a Girl biedt deze meisjes een veilige haven en een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. In de afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl meer dan 4000 meisjes uit Aziatische bordelen bevrijd!
De School for Justice is een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl. Het universitair programma leidt meisjes -die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie- op tot advocaat of officier van justitie. Met dit innovatieve programma vecht Free a Girl wereldwijd tegen kinderprostitutie en de hoge straffeloosheid. De studentes kunnen ervoor zorgen dat daders van kinderprostitutie in eigen land effectief bestraft worden. Na hun afstuderen heeft ieder meisje de skills om bij te dragen aan het veranderen van het systeem, niet bang te zijn daders voor de rechter te brengen, gemeenschappen mondiger te maken en slachtoffers te inspireren, net als zijzelf.

Vooraf aan de uitreiking van de cheque presenteerde Rita Schillemans met trots de bereikte resultaten. Sinds april 2017 is € 200.000 door actie van Nederlandse soroptimisten opgehaald. School for Justice draait in India én Nepal. De volgende stap is een School for Justice in Brazilië. Zoals Rita bevlogen zei: "We moeten met z'n allen zeggen: kinderprostitutie de wereld uit. Het zou prachtig zijn als de Soroptimisten dat voor elkaar krijgen."

"Wij zijn er trots op ons steentje aan School for Justice bij te dragen" sprak Aleid Drexhage namens de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee, "we vertrouwen erop dat deze studentes hun bijdrage gaan leveren aan de noodzakelijke cultuuromschakeling in India".

Met de uitreiking van de cheque rondt de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee haar inzet voor School for Justice af. In de afgelopen twee jaar werden voor dit project de filmavonden in het Diekhuus en het evenement Lekker Nazomeren georganiseerd. De grote belangstelling bij deze activiteiten resulteerde in dit mooie bedrag. Waarvoor dank.

De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee zet zich door middel van tweejarige projecten in voor het verbeteren van het leven en de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Begin 2019 kiezen de Soroptimisten een nieuw tweejarig project dat aansluit op de aandachtsgebieden van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland: educatie, empowerment van vrouwen, geweld tegen vrouwen, voedselzekerheid en gezondheid en duurzaamheid.

Meer berichten