Afbeelding

Elsbeth Romijn wint kruukplaetjeswedstrijd Struijk & Struijk

Algemeen 901 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het is een traditie in wording. De kruukplaetjeswedstrijd van Struijk & Struijk Makelaardij. De tweede editie is gewonnen door Elsbeth Romijn (24 jaar) uit Sommelsdijk. Het geheim van de winnaar: "Stroop gebruiken in het recept en er veel liefde in stoppen."

Door Martijn de Bonte

Dinsdagmiddag 18 december ontving de winnares uit handen van makelaar Eldert Reedeker de hoofdprijs, een vvv-cadeaubon ter waarde van honderd euro. De makelaar vertelt dat er meer dan zestig inzendingen waren. De kruukplaetjes konden meerdere dagen worden ingeleverd, aan het einde van iedere dag werd de dagopbrengst geproefd. De beste inzendingen gingen door naar de finale. De jury bestond uit de medewerkers van het makelaarskantoor, maar ook de buren van Van Berkel Advies hielpen mee met de selectie. De kruukplaetjes van Elsbeth vielen gelijk in de smaak. Eldert Reedeker: "Wauw, die zijn echt lekker, zeiden we tegen elkaar. Je hebt echt dik gewonnen!"

Bakken en dansen

Winnaar Elsbeth is veelzijdig. Ze is niet alleen gek op bakken, maar doet ook aan dansen en speelt harp. Momenteel werkt ze als verzorgende en gastouder, maar in 2019 gaat ze terug de schoolbanken in op de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Bakken is voor haar lastiger dan voor andere thuisbakkers, omdat ze geen gluten mag eten. Dus past ze zelf recepten aan, zodat het resultaat glutenvrij is. "Een beetje volgens recept en een beetje van mijzelf." Bijna iedere week staat ze in de keuken om te bakken. Al tientallen keren bakte ze kruukplaetjes en die vallen altijd erg in de smaak bij de mensen in haar omgeving. "Maar ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen. Ik ben echt blij verrast."

Glutenvrije bakkerij

Na het proeven zijn alle overgebleven kruukplaetjes naar de Voedselbank gegaan. Eldert: "Die waren er hartstikke blij mee. Elsbeth denkt na over haar toekomst na de periode op de Evangelische Hogeschool. "Ik heb er weleens over gedacht om een bakkersopleiding te gaan doen." Eldert Reedeker: "Dan kun je een eigen glutenvrije bakkerij beginnen. Een gat in de markt."

Uit de krant