Afbeelding

Naast Pietenhuis nu ook Sinterklaashuis

Algemeen 290 keer gelezen

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK – Het Pietenhuis in Middelharnis is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een begrip. Net als vorig jaar is het te vinden in Het Diekhuus. Nieuw dit jaar is dat er ook een Sinterklaashuis is: in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee te Sommelsdijk.

Door Kees van Rixoort

Na de aankomst van Sinterklaas in de haven van Middelharnis op 17 november, strijken de Pieten neer in het Pietenhuis. Het is geopend op twee woensdagmiddagen: 21 en 28 november. Kinderen kunnen daar dan knutselen en pepernoten maken. Dit met begeleiding van de Muziekpiet. De entree is 3,50 euro en de opbrengst is volledig bestemd voor de nieuwe speeltuin op Hernesseroord.

Via een speurtocht vanuit het Pietenhuis, die start om 14.00, 15.00 en 16.00 uur, is het Sinterklaashuis te bereiken. Daar ligt de Sint te slapen in de bedstee. Bezoekers kunnen even gluren in de slaapkamer en hun schoen zetten. Ze krijgen ook een verhaal te horen uit het boek van Sint. Er lopen Kruukplaetjes-pieten en Stroopbrok-pieten rond in het Sinterklaashuis.

Het vervolg komt op de vrijdagen 23 en 30 november. Dan is het Streekmuseum open van 15.30 tot 18.00 uur om de gevulde schoen op te halen, de Sint een hand te geven, op de foto te gaan, een verhaal te horen en warme chocolademelk te drinken. Er is ook een verrassing voor de kinderen. De entree bedraagt 2,50 euro.

Een en ander is het resultaat van samenwerking tussen de Ladies' Circle, die al vijf jaar het Pietenhuis runt, en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Uit de krant