Afbeelding

Nieuwe locatie voor Pameijer officieel geopend

Algemeen 1.094 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Aan de Juliana van Stolberglaan was het donderdag tijd voor een feestje van de mensen van Pameijer. In juni van dit jaar zijn de verschillende afdelingen van Pameijer verhuisd naar een nieuwe locatie: Het pand waarin voorheen een woonvoorziening van Sjaloom Zorg was gevestigd, onder de naam de Beukelaer, is nu een concentratie van verschillende onderdelen van Pameijer geworden.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Hoewel de afdelingen van Pameijer ongeveer vier maanden geleden al waren verhuisd was er nog geen tijd geweest voor een officiële opening. Daarom bezochten veel mensen donderdag de open middag waarop ook de naam zou worden onthuld voor de nieuwe vestiging van de organisatie. In het gebouw zijn acht appartementen gevestigd, waarin cliënten van Pameijer wonen. Daarnaast is het de basis van Pameijer Werkt en is de Inloop van Pameijer.
Tijdens deze open middag was er alle ruimte om elkaar te ontmoeten en dat was ook de bedoeling. Cliënten, (oud-)medewerkers, een afgevaardigde van de gemeente in de persoon van wethouder Berend Jan Bruggeman en de buurtagenten waren aanwezig. Ook buurtbewoners kregen de gelegenheid om kennis te maken met hun nieuwe buren.
Er was een aantal korte toespraakjes waarin Monique, de eerste teamleider van Pameijer, terugkeek op de geschiedenis van de organisatie in Middelharnis. De bewoners van Pameijer hebben in verschillende panden gewoond, maar het nieuwe onderkomen spant wat luxe betreft de kroon met mooie kamers en goede sanitaire voorzieningen.

Pameijer Werkt

Pameijer Werkt is een afdeling die in het nieuwe pand is gevestigd. Vanuit dit pand zullen de cliënten hun dagbestedingsprogramma gaan verrichten. Marco, een van de leiders van Pameijer Werkt is zeer tevreden met het nieuwe onderkomen. Hij hoopt nog veel mooie projecten vanuit dit centrum te kunnen gaan verrichten.
Manager Astrid Dobbinga is heel blij met het nieuwe onderkomen waarin alle afdelingen integraal met elkaar kunnen samenwerken. Zij waardeerde ook de goede samenwerking met Woongoed GO de eigenaar van het gebouw. Pameijer is huurder van dit gebouw.

Pionierstijd

Martin ten Have van Woongoed GO was ook één van de sprekers. Hij keek terug op de mooie 'pionierstijd' die zijn organisatie met Pameijer heeft meegemaakt. Hij bekende dat men bij Woongoed GO eerst wat bedenkingen had om samen te werken met Pameijer "want wij hadden niet zulke goede ervaringen met gezondheidszorgorganisaties", aldus Ten Have. Maar met Pameijer is er een heel goede relatie ontstaan. "De samenwerking gaat uitstekend", zo liet hij weten en dit niet alleen bij het huidige gebouw, maar ook in de andere woningen van Woongoed GO, waarin cliënten van de organisatie zijn gevestigd.

Boom

Aan Ten Have was de eer om samen met Astrid Dobbinga 'de boom' te onthullen die bij de ingang van het complex staat als symbool voor de verschillende 'takken van zorg' die in het nieuwe gebouw samenkomen. Het was de bedoeling dat ook de nieuwe naam voor het gebouw zou worden bekendgemaakt, maar deze naam wordt pas later bekendgemaakt.
Pameijer levert dagelijks ondersteuning aan cliënten met een verstandelijke en/of geestelijke beperking en heeft hiervoor in het land ongeveer 200 locaties, deels aan huis en deels in vestigingen zoals dat aan de Juliana van Stolberglaan.

Uit de krant