Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Daniël Huising wordt nieuwe fractievoorzitter CDA

GOEREE-OVERFLAKKEE – Raadslid Daniël Huising (36) uit Sommelsdijk is door de fractie gekozen om op 13 december het voorzitterschap van de CDA-afvaardiging in de gemeenteraad op zich te nemen. Hij is getrouwd, vader van twee kinderen en docent en coördinator op de CSG Prins Maurits in Middelharnis. Huising is de opvolger van Tea Both die eerder al is voorgedragen voor een wethouderspost in het college van b. en w. Goeree-Overflakkee. De CDA-fractie wordt op genoemde datum versterkt door de entree van Liesbeth Keijer-Westhoeve (35) uit Stellendam.

Door Jaap Ruizeveld

De toekomstige voorzitter Daniël Huising is bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 als CDA-fractielid gekozen. "Het is voor mij een uitdaging. Ik ben blij met het vertrouwen dat de fractie in mij stelt. Met ondersteuning van hen mag ik deze eervolle taak invullen. Als je bij de verkiezingen 731 voorkeurstemmen krijgt mag je jezelf niet verschuilen als je gevraagd wordt voor de functie van fractievoorzitter. Wij hopen dat we ook in de komende periode in deze nieuwe samenstelling het verschil kunnen maken voor onze inwoners." Daniël is daarnaast actief voor het jongerenwerk bij de Emmaüskerk in Middelharnis en op sportief gebied staat hij op de baan als tennisleraar in Melissant. Tea Both-Verhoeven heeft alle vertrouwen in haar opvolger: "Hoewel Daniël nog niet zo lang deel uitmaakt van de fractie, heeft hij zich al laten zien als een enthousiast en deskundig raadslid. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het fractievoorzitterschap goed zal vervullen, zegt de huidige fractievoorzitter in een maandagmiddag verspreid persbericht".

Nieuw raadslid

Liesbeth Keijzer zal vanaf 13 december de CDA-fractie versterken. Zij is geen onbekende op het eiland. Al in de raad van de voormalige gemeente Goedereede was zij CDA-afgevaardigde en ontplooide haar politieke ervaring ook enige tijd als fractievoorzitter. Liesbeth is als docent economie en bedrijfseconomie verbonden aan de CSG Prins Maurits in Middelharnis. Zij is getrouwd en moeder van twee kinderen. Liesbeth heeft de vraag om raadslid in de CDA-fractie te worden, ervaren als 'een gebeuren dat op haar levenspad is gebracht'. Zij heeft een gedegen opleiding gevolgd. Op Nijenrode (Accountancy), Erasmus Universiteit Rotterdam en Leiden waar zij de lerarenopleiding deed en lesbevoegdheid verwierf.

Na de officiële installatie van Liesbeth bestaat de nieuwe CDA-fractie uit Daniël Huising (Sommelsdijk), Dirk Pijl (Goedereede), Lobke van Oorschot-Coppens (Achthuizen) en Liesbeth Keijzer-Westhoeve (Stellendam). Het aantal vrouwen bij de verschillende raadsfracties in de gemeenteraad stijgt nu opnieuw.

Meer berichten