Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Een dag hard werken voor het goede doel

Een normale schooldag helemaal op zijn kop zetten en cupcakes gaan bakken. Of flessen inzamelen, auto's wassen en een megastapel appelbeignets verkopen. Dinsdag 30 oktober was zo'n dag op het Albeda College Middelharnis. Studenten van jaar 3 waren afgelopen dinsdag de hele dag in touw om geld in te zamelen voor stichting Het Vergeten Kind.

Door Lars Jacobusse

's Middags tegen 3 uur wordt het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. De hele zaal telt hardop af: "Tien, negen, acht..." Op het moment suprême begint het scherm te flikkeren en van de ene naar de andere weergave te springen, waardoor de spanning nog net een beetje verhoogd wordt. Maar dan komt in een seconde het bedrag even voorbij: € 1.248,80! Er gaat gejuich op.

"Zo'n hoog bedrag hadden we echt niet verwacht," vertelt Nikki van Elswijk, één van de organiserende leerlingen, even later. "Iets van zevenhonderd euro, daar gingen we vanuit," vult Jasmijn van Dulst aan. Samen met Lennart van Vliet, Hanneke Hoogmoed, Nicole Pijl en Marlou Put zijn ze het organiserende team van de opleiding Onderwijs Assistent, dat het evenement heeft georganiseerd. "Het geeft echt wel een voldaan gevoel dat het zo goed is gelukt," geeft Jasmijn aan. "Er was meer animo dan verwacht, het zat hier vanmiddag helemaal vol. Er zijn meer mensen speciaal hiervoor naar school gekomen dan we gedacht hadden."

Het opgebrachte geld gaat naar stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting wil kinderen helpen die opgroeien in gezinnen met zogenaamde meervoudige problematiek. Dit betekent: een combinatie van factoren als verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen, een gebroken gezin of leven onder de armoedegrens.

Meer berichten