Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Tiende Goereese Havenconcert prachtige avond

GOEDEREEDE - De organisator van het tiende Goereese Havenconcert, de stichting Kop van Goeree-Overflakkee, is er voor deze jubileumeditie afgelopen zaterdag, 1 september, in geslaagd het publiek een gevarieerd en vrolijk concert voor te schotelen vanaf het ponton in de Goereese haven. Het mooie weer, de grote opkomst - veel publiek was met klap- en tuinstoelen naar de Goereese haven gekomen - en het geweldige decor van de karakteristieke panden rond de haven deden de rest. Het was een prachtige avond.

Tekst: Pauline Hof / Foto: Pieter van der Kamp

Na het voorprogramma, muziek van beiaardier Jan Bezuijen op het carillon van de toren, opende presentator Patrick Polie de avond op het ponton in de Goereese Haven. Koninklijke fanfare Apollo onder leiding van Leo Simons startte met het stuk 'Death or March Glory' en de 'Bohemian Rapsody' met een pianosolo van Nadia Rutkovska. Het ponton, dat jaarlijks speciaal voor dit evenement in de Goereese Haven wordt geplaatst, was vrijdagmiddag ook al het middelpunt van een geweldig evenement. Ter ere van het tienjarig jubileum van het Goereese Havenconcert was besloten eenmalig een junioreditie te plannen. Een kleine vierhonderd kinderen waren - eilandbreed - in schoolverband naar Goedereede gekomen om de interactieve voorstelling 'Be Bach' bij te wonen. Ton Meijer nam ze samen met muzikanten op klavecimbel, cello en viool en sopraan Marije van Stralen mee in de wereld van Johann Sebastiaan Bach.

Kat

Het concert op zaterdagavond bestond uit een 'best of programma' met hoogtepunten van de afgelopen jaren. Musicalzangeres Juta Bolsius imponeerde met haar krachtige stem het publiek met de nummers Skyfall en Big Spender. Zanger en trompettist Bert van Bommel was op zijn best met 'My Funny Valentine'. Ook de Ukuladies, drie dames die zichzelf begeleiden op ukelele, waren van de partij tijdens deze jubileumeditie. Hilariteit alom, toen kat Pom van de familie Drexhage aan de Zuidzijde Haven, tijdens het optreden van de dames het podium betrad. De rood-witte kat, die bekend staat als een echt feestbeest en ook al eens op het biljart van het Stadscafé was gesignaleerd, werd door een dochter van het gezin direct weer van het ponton gehaald, terwijl de Ukuladies onverstoorbaar door zongen.

Smaak

De aanwezigen genoten van de optredens. De toegift van het orkest 'Mijn tante kan niet trouwen, omdat ze niet zoenen kan', een stuk dat eigenlijk een beetje buiten de sfeer van het overige repertoire van de avond viel en daarom naar de smaak van dirigent Leo Simons beter buiten het programma had kunnen vallen, mocht van het publiek natuurlijk niet ontbreken. Al eerder was er door sponsors gedreigd hun bijdrage aan het concert in te trekken, als het 'lijflied van Goedereede' niet meer door Apollo gespeeld zou worden. Ook het laatste nummer 'We'll meet again' werd luidkeels meegezongen. Het tiende Goereese Havenconcert was een avond waarop alles samenkwam: het programma, het weer, de grote opkomst en het repertoire. De organisatie heeft de wens op zaterdag 7 september 2019 wederom een Havenconcert te organiseren.

Meer berichten