Logo eilandennieuws.nl
De rechter heeft de bezwaren tegen de bouw van 16 recreatiewoningen door Strand Resort Ouddorp Duin ongegrond verklaard. Foto: Shutterstock
De rechter heeft de bezwaren tegen de bouw van 16 recreatiewoningen door Strand Resort Ouddorp Duin ongegrond verklaard. Foto: Shutterstock (Foto: )

Hoger beroep tegen bouw recreatiewoningen ongegrond

GOEREE-OVERFLAKKEE – De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in de tweede week van deze augustusmaand 2018 uitspraak gedaan op het hoger beroep dat de werkgroep Ouddorp Kust Ruimte Rust in Ouddorp en de Vereniging Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee hadden ingesteld tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter Rechtbank Rotterdam van augustus 2017. Het hoger beroep is ongegrond verklaard.

Door Jaap Ruizeveld

Onderwerp was het verlenen van een omgevingsvergunning van b. en w. (februari 2017) aan Strand Resort Ouddorp Duin Ontwikkeling bv voor de bouw van 16 recreatiewoningen in het gebied Duinen 100-124 Westerweg Ouddorp. Bij besluit van 19 juli 2017 heeft het college het door OKRR en NLGO daartegen ingestelde bezwaar ongegrond verklaard. De Rechtbank Rotterdam kwam in augustus 2017 tot een zelfde uitspraak, waartegen OKRR en NLGO vervolgens hoger beroep instelden.

Bevestigd

In juli van dit jaar is bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het onderwerp behandeld. De door OKRR en NLGO aangevoerde argumenten waren voor de Afdeling geen aanleiding tot een ander oordeel te komen dan bij eerdere behandelingen, gevolgd door uitspraken, zijn gepresenteerd. Het college heeft de omgevingsvergunning niet in strijd met geldende planregels verleend. Op grond van dit alles is het hoger beroep ongegrond verklaard en is de aangevallen uitspraak bevestigd. Het college van b. en w. heeft in haar wekelijkse vergadering kennisgenomen van de uitspraak van de Raad van State.

Meer berichten