de jeugdige koks van De Westhoek achter “de bakplaten”. (Foto: Jaap Ruizeveld)
de jeugdige koks van De Westhoek achter “de bakplaten”. (Foto: Jaap Ruizeveld)

Scholieren bakken en ouderen smullen van pannenkoeken

Algemeen 218 keer gelezen

OUDDORP - Het was vorige week vrijdag smullen geblazen voor bewoonsters en bewoners in De Vliedberg. Twintig leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van obs. De Westhoek in Ouddorp, die vooraf op school waren ingeloot, brachten in het kader van de Nationale Pannenkoekendag een bezoek aan het verzorgingshuis. Onder leiding van de overblijf- coördinatoren, Esther Haverkamp en Arjanne Hameeteman, mochten zij in de keuken bijna 200 heerlijke pannenkoeken bakken en uitdelen aan de bewoners.

Voor dit lekkere hapje, landelijk gesponsord door Koopmans Meel en Tefal Nederland, had Ellen Blokland (Hoofd keuken bij De Vliedberg) graag eventjes de keuken voor de koks- in- spé afgestaan. Keurig uitgedost met papieren koksmutsen schaarden de leerlingen zich achter de bakplaten en zonder moeite werden de baksels in de pan daarna in de lucht gekeerd. Vooraf aan de maaltijd waren de tafeltjes keurig versierd en gedekt met kleurplaten als placemats. Een activiteit waarvoor scholieren uit de groepen 1 tot en met 4 zich hadden bezig gehouden. "Ik lust er nog wel een", zei een enthousiaste bezoekster in de ontvangstzaal, terwijl ze voorzichtig haar rolstoel dichter bij de tafel schoof. " Leuk dat kinderen dat voor ons doen".

En dat was nu net het signaal waarvoor directrice Lida van Elswijk met haar staf en medewerkers op de obs. De Westhoek zich willen inzetten. Jongeren respectvol laten omgaan met ouderen. Iets voor hen betekenen. Dat wordt al op diverse manieren gedaan en zal ook in de toekomst op het programma blijven. Koekjes bakken is een volgende uitdaging. De commerciële ketens Koopmans Meel en Tefal Nederland hadden scholen een brief gestuurd en hen uitgenodigd om het pannenkoek-evenement te organiseren. Dat was bij De Westhoek in goede handen.

Uit de krant