Afbeelding

Onbezorgd ouder worden, hoe krijgt u dat voor elkaar?! Hét ouderenevent van de regio

Algemeen 466 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Goeree-Overflakkee - De Themabijeenkomsten "Onbezorgd ouder worden, hoe krijgt u dat voor elkaar?" waren de afgelopen winter in Dirksland en Ouddorp zo'n succes, dat de organisatoren deze bijeenkomst op dinsdag 29 september a.s. in Middelharnis organiseren. Uit eerdere themabijeenkomsten blijkt dat behoefte aan informatie bij 50-plussers groot is. Spoon Notarieel Advies & Nalatenschapsplanning en OrganieQ, begeleiding in organiseren hebben nieuwe bedrijven gevraagd mee te doen, zodat het opnieuw een interessante bijeenkomst gaat worden.

Vanaf 1 januari 2015 is het verzorgingshuis alleen nog bereikbaar voor mensen die 24-uurszorg nodig hebben. In de fase daarvoor moet de zorg thuis georganiseerd worden. Als de behoefte aan zorg nu of in de toekomst toeneemt, hoe en waar geven senioren vorm aan de zorg? Is dat in de huidige woning of in een nieuwe woning die wellicht beter aansluit bij de nieuwe situatie? Met welke aanpassingen wordt een woning levensloopbestendig en wat is een mantelzorgwoning? En wat als het ook met aanpassingen aan de eigen woning en zorg aan huis niet meer gaat? Wat zijn dan de mogelijkheden op Goeree-Overflakkee? Deze bijeenkomst biedt een overzicht. Ook komen de plannen van particuliere woonzorgvormen aan bod.

En wat is er in de Troonrede op Prinsjesdag over de zorg gezegd? Wat zijn de veranderingen die bekend zijn gemaakt? Wat is de zin en onzin van gecontracteerde zorg? En een uitvaart? Zijn naasten op de hoogte van persoonlijke wensen? Hoe wordt financieel misbruik voorkomen bij het ouder worden? Begeleiding bij administratie of organisatie van mantelzorg, waar kan men terecht?

Over dit soort vragen – en vooral de antwoorden daarop – gaat de themabijeenkomst 'Onbezorgd ouder worden: hoe krijgt u dat voor elkaar?'

50-Plussers krijgen uitleg van Cor Hameeteman, voorzitter van de WMO-Adviesraad Goeree-Overflakkee, Rob Warmerdam van Boeter Bouwbedrijf, Christa van Dieren van OrganieQ, begeleiding in organiseren, Sandra Spoon van Spoon Notarieel Advies & Nalatenschapsplanning, Pim Kievit van Kievit Uitvaartverzorging, Mariëtte Walter van Stichting ZIJN en Daan Moerkerk van Adviesgroep De Vogel.

Zorgboerderij De Mèkkerstee uit Ouddorp presenteert in de pauze een gezellige kraam met producten uit haar landwinkel, die geproefd kunnen worden. Leerlingen van Muziekschool Goeree-Overflakkee verzorgen een muzikale bijdrage. Er is tot slot volop gelegenheid diverse stands te bezoeken en door te praten met de aanwezige deskundigen. Thuiszorgorganisaties Buurtzorg en CuraMare geven in de pauze graag meer informatie over hun diensten. Daniëlle van Dulst van Opzolder Bloemwerk toont mogelijkheden in rouwwerk. Jack Verkamman van Duisenburgh Vermogensregie is aanwezig voor uw financiële planning.

De middag duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. De avond duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 18.30 uur. Adres het Diekhuus: Beneden Zandpad 7, Middelharnis

De toegang is gratis. Aanmelden voor deze themabijeenkomsten kan, liefst per e-mail, bij Christa van Dieren: OrganieQ: info@organieq.nl of 06-51968610, Sandra Spoon: Spoon Notarieel Advies & Nalatenschapsplanning: info@spoonadvies.nl of 06-24604624, met vermelding van middag- of avondvoorkeur

Uit de krant