Afbeelding

Goedereede overhandigt omgevingsvergunning voor project Dorpstienden: Er gaat hier nu echt iets gebeuren!

Algemeen 269 keer gelezen

OUDDORP – "Een heugelijk moment", noemde locoburgemeester Frans Tollenaar van de gemeente Goedereede het, vorige week dinsdag aan 't eind van de morgen, toen hij samen met wethouder Bert Tuk aan Marco Hobbensiefken van projectontwikkelaar Blijvend Goed de omgevingsvergunning overhandigde voor het realiseren van een bouwproject dat een kwaliteitsimpuls voor het dorpscentrum van Ouddorp mag heten. Het project behelst de bouw van 18 woningen, waaronder 10 appartementen voor de vrije sector en 8 startersappartementen, de bouw van een supermarkt met een parkeergarage eronder, de herinrichting van parkeerplaats Dorpstienden en het maken van een verbindingsweg tussen de parkeerplaats en de Dorpsweg.

Tegen het geronk van graafmachines en shovels, die al bezig waren met de voorbereidende werkzaamheden, sprak Tollenaar het gezelschap genodigden toe dat getuige zou zijn van de overhandiging van de omgevingsvergunning. De werkzaamheden die nu gestart zijn, betreffen de realisering van de eerste fase van het hele project.

"Verscheidene plannen om tot kwaliteitsverbetering van het gebied te komen waren al voorbij gekomen, voordat het plan er lag waarvan de uitwerking nu z'n beslag gaat krijgen", zei Tollenaar dinsdagmorgen. Hij schetste met enkele penseelstreken hoe e.e.a. zich ontwikkeld heeft, vanaf juni 2009 – toen er overleg plaatshad inzake het eerste schetsplan, toen nog met wethouder Ton Admiraal – tot en met het verlenen van de omgevingsvergunning, waarvan de symbolische overhandiging deze morgen plaatsvond. "Het is een langdurig traject geweest, maar nu gaat er echt iets gebeuren op de Dorpstienden", aldus Tollenaar, die ook aangaf dat inmiddels het eerste ontwerp voor fase 2 ook al in gang is gezet.
De nieuwe supermarkt zal worden betrokken door Albert Heijn, die op haar huidige locatie uit haar jasje is gegroeid. "De gemeente", zo vervolgde Tollenaar, "hecht eraan om het klantenbestand in Ouddorp te blijven accommoderen en vindt de bouw van een nieuwe supermarkt daarom belangrijk. Maar ook is dit project verkeerstechnisch van belang omdat het plein straks van twee kanten bereikbaar wordt".

Namens de projectontwikkelaar gaf Marco Hobbensiefken aan dat het langdurige traject waar Tollenaar het over had ook voor Blijvend Goed een intensieve periode is geweest. "Maar er wordt nu flink geïnvesteerd en bijgedragen aan een stukje economie in Ouddorp". Hij sprak de wens uit dat straks ook onder de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee sprake zal zijn van een constructieve samenwerking, om ook fase 2 te realiseren.

 

 

Uit de krant