Stella Braber en wethouder Eijkenduijn openen stemlokaal 't Trefpunt. (Foto: Erwin Guijt)
Stella Braber en wethouder Eijkenduijn openen stemlokaal 't Trefpunt. (Foto: Erwin Guijt)

Stembussen geopend in Stad

Algemeen 450 keer gelezen

STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Sinds afgelopen zaterdagmorgen 8.00 uur kunnen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet hun stem laten horen over project Stad Aardgasvrij. Wethouder Eijkenduijn was aanwezig om samen met Stella Braber (een van de initiatiefnemers vanuit Stad) de openingshandeling van het stembureau te verrichten. 

Door Erwin Guijt

In de kleine toespraak van PvdA-wethouder Eijkenduijn stonden twee woorden centraal: stralend en spannend. Stralend vanwege het goede weer en omdat het idee nu écht voorligt. En spannend vanwege de op- en uitkomst van het plaatselijke referendum. Want de stemming is bepalend voor de voortgang van het zesjarige project: komt er groen licht of is het einde verhaal?

Braber: “Ik hoop van harte dat alle inwoners van Stad al onze tijd, moeite en energie van de afgelopen jaren waarderen. En zodat we een goede toekomst kunnen achterlaten voor onze (klein)kinderen.” De eerste stemmer meldde zich al voordat de openingshandeling officieel verricht was. Desgevraagd liet hij weten vóór gestemd te hebben. Inwoners van Stad met een aardgasaansluiting kunnen van 3 tot en met 30 juni stemmen. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kan dat in ’t Trefpunt. De laatste twee weken zal er een GO-bus rondrijden. En voor mensen die slecht ter been zijn kan er zelfs thuis gestemd worden.

Uit de krant