Afbeelding

Samenwerking Flakkeese goede doelen om mensen in kwetsbare positie te helpen

Algemeen 622 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Stichting Goed voor Goed en Cherity Re-Use hebben de handen ineen geslagen om directe hulp te bieden aan iedereen die het nodig heeft. “Het aantal mensen met geldproblemen neemt drastisch toe en daarom is het de hoogste tijd dat wij laten zien hoe we echt kunnen helpen” zeggen beide stichtingen. Zowel Goed voor Goed als Cherity Re-use zijn al langer actief op het gebied van recycling, hergebruik en het ondersteunen van mensen in een kwetsbare positie.

Cherron Oostendorp is de motor achter Cherity Re-Use en ziet dat er op Goeree-Overflakkee veel mensen zijn die onvoldoende middelen hebben om zichzelf en hun kinderen te kleden, te voeden en/of nieuwe spullen aan te schaffen. Er is een enorme toename in hulpvragen van mensen die in financiële problemen geraakt zijn en afhankelijk zijn geworden van de hulp van lokale organisaties. “De cijfers liegen er niet om. Wij kunnen velen helpen en hebben het geluk dat mensen ons intussen weten te vinden en hun hulpvraag ook bij ons neer durven te leggen. We hebben daardoor ook een verbindende rol en zijn van mening dat je met zoveel mogelijk andere mooie initiatieven en organisaties moet samenwerken. We kunnen de geldzorgen niet verhelpen maar wel verzachten en bieden kosteloos een laagdrempelige en vooral praktische hulp.” 

Goed voor Goed is intussen een begrip geworden en men wil graag laten zien dat er meer geboden wordt dan alleen verkoop in de kringloopwinkels. Vanuit beide stichtingen biedt men hulp op vele gebieden, zoals het gratis verstrekken van kleding of goederen, gratis maaltijden en het verstrekken van douche en menstruatieproducten. Men verzamelt en verdeelt cadeaupakketten aan gezinnen die hier zelf geen mogelijkheid voor hebben. De innamepunten van Goed voor Goed zijn ook belangrijke punten voor ‘Sheltersuit’. Van slaapzakken maakt men jassen voor daklozen en gevluchte mensen. Naast de grote hoeveelheid goederen die men verstrekt is het vooral ook de hulp die er is bij het doorverwijzen naar andere hulporganisaties. Er wordt noodhulp geboden waar nodig voor iedereen; ongeacht leeftijd, geloofsovertuiging, levenswijze of afkomst. Iedereen is welkom.

Uit de krant