Gezelligheid tijdens het eeuwfeest van de ijsclub (Foto: Kees van Rixoort).
Gezelligheid tijdens het eeuwfeest van de ijsclub (Foto: Kees van Rixoort).

Feest bij jarige IJsclub Ouddorp

Algemeen 390 keer gelezen

OUDDORP – IJsclub Ouddorp vierde afgelopen zaterdag het 100-jarig bestaan. Op de feestelijke bijeenkomst in het verenigingsgebouw aan de Hofdijksweg – plus een aantal tenten – kwamen honderd leden af.

De vereniging is opgericht op 11 december 1921. Het eeuwfeest had dus eind vorig jaar moeten plaatsvinden, maar de coronapandemie stak daar een stokje voor.

Honderd jaar geleden schaatsten de leden nabij de haven van Ouddorp, op een van de ‘pitten’ die daar destijds waren. Het water aan de rand van de Grevelingen was brak, zodat het een tijdje duurde voordat er een goede ijsvloer was.

Vijftig jaar later kon de vereniging een ijsbaan in gebruik nemen naast speeltuin De Flipjes in de Oostduinen. Algauw groeide de IJsclub Ouddorp hier zijn jasje. Uitbreiding was op deze locatie echter niet mogelijk.

Een grotere ijsbaan realiseren kon wel aan de Hofdijksweg. In de winter van 1992-1993 krasten hier voor het eerst de schaatsen over het ijs. De baan is 75 bij 200 meter groot en voorzien van vier lichtmasten.

IJsclub Ouddorp telt momenteel een kleine 1200 leden.

Uit de krant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief