IJsboer Marijn (links) en vrijwilliger Jim (rechts) met een van de vluchtelingenkinderen (Foto: Erwin Guijt).
IJsboer Marijn (links) en vrijwilliger Jim (rechts) met een van de vluchtelingenkinderen (Foto: Erwin Guijt).

IJs voor vluchtelingenkinderen

Algemeen 264 keer gelezen

MIDDELHARNIS HAVENHOOFD - Inmiddels verblijven er ongeveer een maand 150 vluchtelingen op het riviercruiseschip aan het Havenhoofd van Middelharnis. Vrijwilligers van het eiland spannen zich in om nuttige en leuke activiteiten voor hen te organiseren en hen een aangenaam verblijf te geven. Tijdens de afgelopen warme dagen kwamen ze met een idee. 

Door Erwin Guijt

Dat idee kreeg de vorm van de negentienjarige Marijn Korteweg. Hij doet momenteel een tussenjaar en heeft sinds maart dit jaar een eigen ijsbedrijfje, Tinus de IJsboer. Met een klein wagentje met een paar soorten schepijs gaat hij langs scholen, feestjes en barbecues. Met een grijns: “Eigenlijk iedereen die blij wordt van een ijsje kan me inhuren.’’

Via Instagram werd hij benaderd door iemand uit de kerk of hij mee wilde helpen om de kinderen op de vluchtelingenboot te verrassen met een lekker ijsje. Daar hoefde Marijn niet lang over na te denken. “Je kunt ijs halen bij de supermarkt, maar dat heeft lang niet zoveel charme als dit.” En inderdaad kwam afgelopen vrijdagmiddag Marijn in zijn ijswagentje aangereden. Hij had genoeg ijs – in verschillende smaken – meegenomen om alle kinderen op het riviercruiseschip van een lekker ijsje te voorzien. Het was voor hem ook een bijzondere plek om ijs te scheppen, gaf hij aan. “Dit maak je niet elke dag mee. Het is mooi om de mensen, die verder hier niet zoveel kunnen, een lichtpuntje in hun dag te bezorgen.”

Uit de krant