Logo eilandennieuws.nl

Natuur ontdekken en buiten sporten centraal bij ‘verwilderexpeditie’

TIENGEMETEN - Natuurmonumenten en Natuurlijk Sportief Hoeksche Waard organiseren op zaterdag 10 september een verwilderexpeditie op het eiland Tiengemeten. 

Hierbij ontdekken de deelnemers niet alleen de ruigste plekken op het eiland maar wordt het uithoudings- en doorzettingsvermogen ook op de proef gesteld. Bij de expeditie staan het ontdekken van de natuur en het buiten sporten centraal. 

Om 10.00 uur start de expeditie met een overtocht met de veerpont naar Tiengemeten. Vervolgens worden de deelnemers welkom geheten in het bezoekerscentrum. Bij het eerste gedeelte van de expeditie krijgt men uitleg van een natuurgids van Natuurmonumenten over de plantenrijkdom op het eiland. Daarna is men overgeleverd aan de elementen van de natuur en de twee buitenspeelbazen van Natuurlijk Sportief Hoeksche Waard, waarbij het het natuurschoon van het eiland ontdekt kan worden, maar ook de avonturier in jezelf. Om 17.00 uur vaart men weer terug naar het vaste land.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.natuurlijksportief.nl/hoekschewaard. Deelname bedraagt 49 euro, dit is exclusief pontticket. Hiervoor krijgt men een thermoskan met heet water (waar je zelf je kruidenthee in kan maken), professionele begeleiding van twee buitenspeelbazen, uitleg van een natuurgids, een hele dag expeditie op Tiengemeten en een onvergetelijke ervaring. Check voor tips en praktische informatie de website van Natuurlijk Sportief Hoeksche Waard: https://natuurlijksportief.nl/hoekschewaard/.

Meer berichten