Het LTC-organisatieteam Ouddorp. Karja Spee staat niet op de foto (Foto: Jaap Ruizeveld).
Het LTC-organisatieteam Ouddorp. Karja Spee staat niet op de foto (Foto: Jaap Ruizeveld).

Badgastentoernooi in Ouddorp staat weer op de sportkalender

Algemeen 374 keer gelezen

OUDDORP - Het Badgastentoernooi, destijds met hoofdsponsor De Berg AH Ouddorp, was tot 2019 het meest aansprekende en belangrijkste toernooi van de LTC (tennisvereniging) op het sportcomplex aan de Klarenbeekseweg in Ouddorp. Een populair gebeuren waaraan toen een eind kwam. Voeg daarbij ook nog opvolgende covid-beperkingen in de jaren 2020 en 2021 en het evenement leek definitief van de kalender te zijn verdwenen.

Door Jaap Ruizeveld

Maar een enthousiaste groep leden onder leiding van Daan Moerkerk, samen met Maaike Dik, Nicolette de Gans, Karja Spee en Miranda Storm zette in korte tijd de schouders onder een hernieuwde aanpak en organisatie van het Badgastentoernooi 2022, dat maandagavond van start ging. Met ook een nieuwe hoofdsponsor De Vogel Adviesgroep en met support van een onderhoudsteam onder leiding van Cees van de Velde, samen met een kundige barploeg aangestuurd door Els Schot.

Veel aanmeldingen

De organisatie kon bij het begin van het toernooi, dat deze hele week duurt met de finales in het weekend, al van een succes spreken. Gehoopt was op 60 tot 70 inschrijvingen, maar tot verheugende verrassing van de initiatiefnemers kwamen er liefst 112 aanmeldingen binnen. ”Zeker in deze vakantietijd is dat een prachtig resultaat”, geeft Daan Moerkerk aan. De deelnemers zijn vooral afkomstig van het eiland en de regio Voorne-Putten. Veel leden ook van tennisverenigingen uit Oude-Tonge, Melissant en Middelharnis. Wellicht extra gestimuleerd door het feit dat De Vogel Adviesgroep ook bij toernooien van deze genoemde verenigingen als hoofdsponsor optreedt. Er wordt op de drie banen aan de Klarebeekweg in Ouddorp gespeeld in de sterkteklasse 5 - 8. Allemaal in dubbelpartijen, dames, heren en gemengd.

Ook jeu de boules

Het tennispark, waar overigens ook de jeu-de-boulesafdeling over acht banen beschikt, is deze week tijdens het Badgastentoernooi aantrekkelijk omzoomd met reclame-uitingen van een groot aantal sponsoren. Dat is een geweldige opsteker dat ook zij in de nieuwe opzet investeren laat Moerkerk blijken. Omdat ook de jeu de boules gelijktijdig met het tennisfestijn deze week haar toernooi speelt, waaraan 27 koppels deelnemen, is het een extra gezellige drukte op het sportcomplex. De moeite waard om eens op deze mooie zomeravonden een kijkje te komen nemen. Een hapje en een drankje erbij, en kijkend naar sportieve strijd op de banen, dan kom je als sportliefhebber de tijd wel door.

Uit de krant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief