Logo eilandennieuws.nl

Stap in de bus en ontdek de erfgoedlijn Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Naast stranden, natuur en water, heeft Goeree-Overflakkee ook veel indrukwekkend erfgoed te bieden. Veel van dat erfgoed hoort bij de erfgoedlijn. Er valt heel wat te ontdekken. Bijvoorbeeld via de publiekstours die Eilandmarketing Goeree-Overflakkee deze zomer organiseert.

Er zijn in totaal vier van deze busexcursies: twee naar Ooltgensplaat en Oude-Tonge en twee naar Middelharnis, Sommelsdijk en Dirksland. De tours duren ongeveer drie uur.

Ooltgensplaat/Oude-Tonge
De publiekstours naar Ooltgensplaat en Oude-Tonge zijn op de zaterdagen 9 en 23 juli. In Ooltgensplaat brengen de deelnemers een bezoek aan het gerestaureerde weeghuisje en het prachtige zeventiende-eeuwse raadhuis. Na een stop bij fort Prins Frederik vertrekt de bus naar Oude-Tonge. Op de Kaai is het tijd voor koffie. Daarna komt de Watersnoodramp van 1953 aan bod.

Middelharnis/Sommelsdijk/Dirksland
De publiekstours naar Middelharnis, Sommelsdijk en Dirksland zijn op de donderdagen 4 en 25 augustus. Op Middelharnis-Havenhoofd valt te beleven hoe passagiers hier vroeger aankwamen met de veerpont en vervolgens op de tram stapten, op weg naar een bestemming op Goeree-Overflakkee. Na een bezoek aan de havenkom van Sommelsdijk, rijdt de bus naar Dirksland. Daar wandelt een gids met de deelnemers langs enkele erfgoedlocaties. Aan de haven staat de koffie klaar.

Publiekstour boeken
De excursies kosten 7,50 euro per persoon (vanaf 12 jaar), inclusief koffie, thee of frisdrank. Boeken kan via het VVV Inspiratiepunt, telefoon 0187 681789 of per e-mail vvv@eilandmarketing.com.
Het minimumaantal deelnemers is 15, het maximumaantal 35. Op 5 en 20 juli en op 1 en 22 augustus inventariseert Eilandmarketing Goeree-Overflakkee of er voldoende aanmeldingen zijn om de tours te laten doorgaan.

Meer berichten