Logo eilandennieuws.nl
<p>Foto: Shutterstock</p>

Foto: Shutterstock

Krijgt Stellendam een warmtenet?

STELLENDAM - Afgelopen maanden heeft Royal HaskoningDHV onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een warmtenet in Stellendam. De uitkomsten hiervan presenteert het onderzoeksbureau op dinsdag 5 juli om 19:30 uur in ’t Haegse Huus.

Gemeente Goeree-Overflakkee werkt samen met inwoners van Stellendam aan een klimaatplan voor het dorp. Eén van de onderwerpen in dit klimaatplan is een geschikte duurzame energiebron voor het dorp vinden. Meedenkers van Stellendam vroegen de gemeente onderzoek te doen naar de opties om Stellendam duurzaam te verwarmen. Provinciale subsidie maakte dit mogelijk. De uitkomsten van het onderzoek geven onder andere antwoord op de vragen: wat is een goede duurzame energiebron voor een warmtenet? Kunnen alle woning in Stellendam aansluiten op een warmtenet? Wat gaat het de inwoners kosten?

Meningen zijn belangrijk

De gemeente nodigt iedereen in Stellendam uit bij de presentatie aanwezig te zijn. Meningen over de uitkomsten van het onderzoek zijn meer dan welkom. De feedback van deze avond worden bouwstenen voor de verdere uitwerking van het klimaatplan. Buiten het onderwerp duurzaam verwarmen, speelt klimaatadaptatie een belangrijke rol in het klimaatplan. Met andere woorden: hoe gaan we om met klimaatverandering? Om inwoners van Stellendam hierbij te helpen, worden vijf regentonnen verloot. Tijdens regenbuien vangt een regenton hemelwater op. Hierdoor worden de riolen minder belast. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor vragen kan contact worden opgenomen met projectleider Jan de Geus via projectleiderstellendam@goeree-overflakkee.nl.

Meer berichten