Afbeelding

Onzorgvuldig NTVV in spannende derby niet langs Flakkee

Algemeen 424 keer gelezen

MIDDELHARNIS - In een wedstrijd die het moest winnen, speelde NTVV afgelopen zaterdag tegen de aloude rivaal Flakkee uit Middelharnis, dat degradatie naar de 5e klasse niet meer kan ontlopen. In een enerverend en spannend duel, waarbij de Nieuwe-Tongenaren slordig met de kansen omsprongen, kwamen de beide teams tot een 1-1 gelijkspel.

NTVV trok na zo’n kwartier speeltijd het initiatief naar zich toe. Christian Lugtenburg werd door gelegenheidscaptain Nick van Alphen met de van hem zo bekende precisie de diepte in gestuurd, maar het vizier stond nog niet op scherp bij de routinier.

Na pakweg 25 minuten leek Flakkee op voorsprong te komen, toen Enzo Visbeen na uitstekend kap- en draaiwerk wilde uithalen, maar de attaque stierf in schoonheid en NTVV kwam goed weg. Enkele minuten later ontstond een onvervalste scrimmage voor het doel van Flakkee en nadat een eerste inzet van Lugtenburg nog kon worden gepareerd, verdween de tweede uithaal in de touwen: 1-0 voor de zebra’s. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg NTVV nog enkele fraaie mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren.

Met de wind in de rug ging Flakkee in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Merijn Slui werd op avontuur gestuurd en op het schot van de rappe Flakkeeënaar was de ver uitgelopen Davy Schellevis volstrekt kansloos: 1-1. De daaropvolgende aanval van Flakkee had rampzalige gevolgen voor de Nieuwe-Tongenaren, want het schot van Mike Schellevis viel als een sloophamer achter zijn geklopte broer Davy in het net. NTVV-trainer Wim Eilander reageerde onmiddellijk door Robin Noteboom in het veld te brengen en die wissel sorteerde effect.

Flakkee kwam er nauwelijks meer uit in deze fase en het wachten was op een goal van de Nieuwe-Tongse brigade en die kwam er toen na 68 minuten speeltijd de bal uit een corner voor de tenen belandde van Gert Aantjes die de meegekomen Karsbergen bediende en zijn schot was Marvin Born te machtig: 2-2. NTVV rook de winst en perste er alles uit wat het in zich had. Doelman Marvin Born wierp zich in dit cruciale stadium van de wedstrijd op als de beste man van de thuisformatie. Daarbij dient gezegd dat de bezoekers uitermate slordig met de vele kansen omsprongen.

In de laatste minuten bekwamen beide elftallen nog één grote kans, maar ook deze potentiële treffers vonden geen doelpuntenmaker op hun reis naar een overwinning, waardoor de de zoveelste derby tussen Flakkee en NTVV met 2-2 werd besloten.