Initiatiefnemers Arjan van den Bok en Marijn Nap van het Ouddorps BierFestival (Foto: Jaap Ruizeveld).
Initiatiefnemers Arjan van den Bok en Marijn Nap van het Ouddorps BierFestival (Foto: Jaap Ruizeveld).

Ouddorps BierFestival op zaterdag 7 mei in Dorpstienden

Algemeen 772 keer gelezen

OUDDORP - Op zaterdag 7 mei van 15.00 tot 22.00 uur wordt in Zalencentrum Dorpstienden in Ouddorp voor het eerst sinds de coronapandemie weer een presentatie georganiseerd van het succesvolle Ouddorps Bierfestival. Initiatiefnemers Arjan van der Bok en Marijn Nap van Stichting GIST (Goerees Initiatief tot Saamhorigheid en Tijdverdrijf) slaagden erin voor dit evenement een zestal aansprekende brouwerijen uit de regio Zuidwest Nederland te contracteren. De festivalbezoekers kunnen genietend van een smakelijke hap, kennisnemen van nieuw ontwikkelde bierstijlen, smaken proeven en beleven en informatieve vragen stellen.

Door Jaap Ruizeveld

De zes deelnemende brouwerijen zijn Solaes Brouwerij, Kaapse Brouwers, Klein Duimpje, Rott, Brewery Eleven en Brouwerij ’t Meuleneind. Partycentrum Mierop uit Ouddorp verzorgt aankleding en verlichting van de stands en zaalruimten in Dorpstienden. Daarnaast bieden lokale eilandondernemers Keurslager Florestein uit Ouddorp (met o.a. borrelplankje, ambachtelijke worst, saté en vegetarisch aanbod) en Jan de Visman uit Middelharnis (met gerookte zalm op een heerlijk broodje) voor een ondersteunende hartige hap.

Kwaliteit

“Alles is erop gericht de bezoekers een aantrekkelijk kwalitatief hoogstaand festival te bieden. Een evenement dat zich afspeelt in een sfeervol decor. De brouwers brouwen bieren met gedurfde recepten; onderscheiden zich met bijvoorbeeld Asperge Blond tot ChocoManiacs. Hebben aangetoond zich landelijk te kunnen manifesteren en bij verkiezingen de top te bereiken. Veel variatie in smaakvormen van zoet tot bitter, van licht tot donker. Met verschillen in alcoholpercentages”, vertellen de initiatiefnemers Arjan van der Bok en Marijn Nap. 

Informatie

Op de website van het Ouddorps BierFestival (www.ouddorpsbierfestival.nl) kunnen belangstellenden vooraf al gericht inzoomen op de vaardigheden van de deelnemende brouwers. Een ticket voor OBF op zaterdag 7 mei in Zalencentrum Dorpstienden kost 17,50 per persoon. Daarvoor krijgen de bezoekers het begeerde OBF-glas en 3 munten om bij stands naar keuze te kunnen besteden. 

Uit de krant